Coronavirus

3. klasse i Frøstrup hårdt ramt af corona

I alt otte tilfælde på skolen i Frøstrup og ét i Vesløs

- Vi har gjort nogle tiltag for at holde den ene klasse adskilt fra de andre på skolen, siger Hans Henrik Thrane, leder af Hannæs-Østerild Skole. Arkivfoto

- Vi har gjort nogle tiltag for at holde den ene klasse adskilt fra de andre på skolen, siger Hans Henrik Thrane, leder af Hannæs-Østerild Skole. Arkivfoto

HANNÆS:Tre elever på Hannæs-Østerild Skoles afdeling i Frøstrup blev - som tidligere omtalt i Nordjyske - testet positive for covid-19 tirsdag.

Men faktisk har hele otte elever i den samme folkeskoleafdeling fået et positivt corona-svar i løbet af den seneste uge. Og skolens 3.-klasse har med seks smittede været særlig hårdt ramt af det seneste udbrud.

De smittede elever er sendt hjem, og også andre af de i alt 19 elever i klassen er blevet holdt hjemme af forældrene. Men i overensstemmelse med de nuværende retningslinjer har smitteudbruddet i øvrigt stort set ikke påvirket dagligdagen. Tirsdag gennemførte klassen således en planlagt biograftur i Thisted, fortæller skoleleder Hans Henrik Thrane.

- Vi har gjort nogle tiltag for at holde den ene klasse adskilt fra de andre på skolen. Men ellers kan vi ikke gøre andet end det, retningslinjerne foreskriver, siger han.

Heldigvis er der ingen af de coronasmittede i Frøstrup, som er blevet alvorligt syge. Og fordi de ikke har symptomer, er der to af de smittede fra sidste uge, som nu kan komme i skole igen.

De tre seneste smittetilfælde i 3. klasse blev opdaget, da klassen vendte hjem efter biografturen tirsdag. De er testet positive ved de ikke helt sikre lyntest, men i hvert fald ét af tilfældene er blevet bekræftet ved en pcr-test.

Også på Hannæs-Østerild Skoles udskolingsafdeling i Vesløs er én elev testet positiv. Derimod har der ikke været tilfælde på afdelingen i Østerild, oplyser Hans Henrik Thrane.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.