Gratis klipning og varme sokker: Socialt udsatte tog godt imod nyt tilbud

Thisted Kommune havde torsdag premiere på "Brugernes Bazar", hvor socialt udsatte kunne blive klogere på både offentlige og private tilbud

Plantagehuset i Thisted danner torsdag ramme om en anderledes messe, hvor målgruppen er socialt udsatte. Frisør Karina Kristensen havde travlt med saksen. Her er det Chris Fenger Christensen, der får ny frisure. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Plantagehuset i Thisted danner torsdag ramme om en anderledes messe, hvor målgruppen er socialt udsatte. Frisør Karina Kristensen havde travlt med saksen. Her er det Chris Fenger Christensen, der får ny frisure. Foto: Bo Lehm

THISTED:Der var kø ved frisørstolen og trængsel omkring bordene, da der torsdag var premiere på et nyt arrangement for socialt udsatte i Thisted Kommune, "Brugernes Bazar". Gratis hårklipning, fodmassage, kaffe og en sandwich var blot nogle af dagens tilbud, og trængte man til noget mere at varme sig på, kunne man få lov at tage en hjemmestrikket hue eller et par sokker med hjem.

En lang række væresteder, sociale tilbud og frivillige foreninger havde sagt ja til at stille op i Plantagehuset med en bod, hvor de fortalte om, hvad de hver især har tilbyde målgruppen. Så mange var der, at der slet ikke var plads nok i salen. Hele forhallen var taget i brug, og her fandt man blandt andre en flok medarbejdere og brugere fra det kommunale aktivitets- og samværssted Drivhuset i Thisted. De sad omkring et bord og malede, spillede spil og hyggede sig, ligesom de ville have gjort henne i huset på Korsgade.

Aktivitets- og samværsstedet Drivhuset havde et bord ude i forhallen, hvor medarbejdere og brugere hyggede sig med nogle af de aktiviteter, de plejer at samles om. Her er det Anja Jensen, Sabrina Olsen, Erling Lauritsen og Helle Goul. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Aktivitets- og samværsstedet Drivhuset havde et bord ude i forhallen, hvor medarbejdere og brugere hyggede sig med nogle af de aktiviteter, de plejer at samles om. Her er det Anja Jensen, Sabrina Olsen, Erling Lauritsen og Helle Goul. Foto: Bo Lehm

- Det er et super initiativ, det her, fastslog Sabrina Olsen, og Erling Lauritsen supplerede:

- Vi er taget med herhen for at gøre flere opmærksomme på Drivhuset. Vi er begge kommet i huset i rigtig mange år og er glade for stedet.

Anja Jensen, medarbejder i Drivhuset, understregede, at arrangementet i Plantagehuset også kan bidrage til, at Drivhusets brugere og de øvrige besøgende på den lille messe bliver mere opmærksomme på, hvad der ellers findes af tilbud i kommunen.

- Man kan jo godt komme mere end ét sted, påpegede hun.

Væresteder, frivillige foreninger og mange andre fortalte om deres tilbud, og de besøgende kunne blandt andet få gratis hårklipning, en hyggesnak over bordene og noget varmt hjemmestrik med hjem. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Væresteder, frivillige foreninger og mange andre fortalte om deres tilbud, og de besøgende kunne blandt andet få gratis hårklipning, en hyggesnak over bordene og noget varmt hjemmestrik med hjem. Foto: Bo Lehm

I salen havde frisør Karina Kristensen fra frisørsalonen Karina K travlt med at give gratis klipninger til borgere, der trængte til at få frisket frisuren op. 

- Jeg plejer en gang om året at være nede på Rampen for at klippe folk, og nu blev jeg så spurgt, om jeg ville komme her. Når man er nyklippet, kan man føle sig lidt mere tilpas, sagde hun, mens hun lod saksen snippe lokker af Chris Fenger Christensens hår. Han var taget ind til messen sammen med andre fra Nørbygård.

Midt i lokalet havde Ghita Noermark fyldt et bord med hjemmestrikkede huer, trøjer og sokker. Det var foreningen "Thy strikker til hjemløse og andre trængende", der forærede tingene væk. 

- Jeg plejer at aflevere over 100 kilo strik på Rampen hvert år. Vi er en flok frivillige, der sidder hjemme og strikker. Garnet får vi doneret, fortalte hun og tilføjede:

- Det er så fint, for der er ældre damer, der ikke selv har råd til at købe garn, og heller ikke har nogen at strikke til. Nu kan deres strik gøre gavn hos folk, der trænger.

Udsatterådets initiativ

Det er Thisted Kommunes udsatteråd, der har presset på, for at Thisted Kommune skulle afholde sådan en messe for brugerne af de sociale tilbud.

Peter Uno Andersen, der er socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen og formand for udsatterådet, glædede sig over, at det myldrede ind med folk til "Brugernes Bazar", lige fra dørene blev slået op klokken 10.

- Det her var det, jeg håbede på, sagde han med et blik ud over den fyldte sal.

Allan Andersen, bestyrelsesmedlem i værestedet Solstrålen og medlem af udsatterådet, fremhævede, at arrangementet også gav deltagerne i de enkelte stande mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Dagen sluttede med en paneldebat, hvor brugerne kunne stille spørgsmål til politikere folk fra kommunens forvaltning og flere andre.

Brugernes Bazar

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden