Stormen tog en ordentlig bid af Hanstholm Havns mole

Molerne er beregnet til at kunne holde til de allerværste storme. Alligevel tog Malik en ordentlig bid af den vestligste del af den østlige stenkastningsmole

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lørdagens storm blev den første rigtige test af de nye stenkastningsmoler i Hanstholm. Molerne er beregnet til at kunne holde til de allerværste storme.

Alligevel tog Malik en ordentlig bid af den vestligste del af den østlige stenkastningsmole.

Det er sket på det sted, hvor den gamle østmole og den nye stenkastningsmolen mødes.

- Vi så godt, hvordan vandet skød langt op i luften på det sted, når store bølger ramte. Der var tryk på. Måske skyldes skaden en kombination af store bølger, der mødes og så render ind i det lille hjørne, der er på stedet. Men vi ved ikke, hvad forklaringen kan være på, at en del af toppen af stenmolen er væk. Det skal nærmere undersøges af eksperter. Sandsynligvis skal Aarsleff, som byggede molen, med ind over. Når vi får samlet kystinspektoratet, Aarsleff og andre eksperter, så sejler vi ud og får det hele kigget igennem, og beslutter hvad der skal gøres, fortæller Søren Zohnesen fra Hanstholm Havn.

Udover skaden på stenkastningsmolen og på pladsen ved kaj 12, mistede havnen også bølgemåleren under stormen.

Den er nu lokalisteret til at ligge på stranden ved Vigsø.

Herfra skal den hentes hjem og undersøges for skader.

- Heldigvis var vi en erstatningsbølgemåler liggende, som snarest kan sættes ud, lyder det fra driftschefen ved Hanstholm Havn.

Udover de nævnte skader røg nogle tagplader på bygning på havnen, flere skibe skulle have ekstra trosser og strømmen til skibene på Pier 5 var væk i nogle timer indtil havnens folk søndag fik den genetableret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden