Se de vilde billeder: Vovehalse på vand trodser stormen i spektakulær surfkonkurrence

Torsdag eftermiddag er der fuld gang i Big Air-konkurrencen til årets udgave af Cold Hawaii Games

VORUPØR:Mens husejere landet over har haft travlt med at sikre trampoliner og havemøbler til stormen, har vejret været tiljublet på stranden i Vorupør.

Her har Cold Hawaii Games nemlig afviklet kulminationen på årets konkurrencer i form af den spektakulære Big Air-konkurrence, hvor kitesurfere konkurrerer i at springe højst og længst over bølgerne.

Vinder af Cold Hawaii Big Air 2021 blev, efter en højdramatisk finale under vilde vind- og vejrforhold, spanske Liam Whaley foran Lorenzo Casati fra Italien og med hollandske Lasse Walker på tredjepladsen.

Selvom ingen danskere endte på podiet, var konkurrencen også en succes set med danske øjne. Nick Jacobsen fik en syvende plads, mens de to danske wildcards Mikkel Hansen og Lucas Gramstrup delte en 13. plads.

- Vi har ventet på at få lov til at gennemføre konkurrencen, og vi har ikke haft så ekstreme forhold i over halvandet år. Når Thy så viser sig i dag fra sin absolut bedste side med masser af vind og gode bølger, er det svært at få armene ned, siger Sports Director for Cold Hawaii Games Mads Bloch.

Han glæder sig over, at hele arrangementet er gennemført uden større problemer af nogen art.

- Vi har afviklet konkurrencen under ekstreme vejrforhold, og selvom vi har et stort og professionelt hold med masser af erfaring, er vejret på den danske vestkyst alligevel uforudsigeligt, siger Mads Bloch.

Også Kristian Kjøller, projektleder for Cold Hawaii Games, er ovenud godt tilfreds med dagens forløb:

- Vi har skabt et event, der har samlet tusindvis af mennesker til nogle helt fantastiske oplevelser i Thy. Oplevelser, der er med til at sætte yderligere fokus på de formidable surfspots, vi har i Thy og som er i absolut verdensklasse, siger Kristian Kjøller.

Det er Friends of Cold Hawaii, der i over ti år har arrangeret store vandsportsevents i Thy, der står bag idrætsfestivalen Cold Hawaii Games, som Cold Hawaii Big Air er en del af.

- Nu skal vi evaluere og i gang med at sætte stregerne for, hvordan Cold Hawaii Games skal se ud til næste år, siger Jens Jørgen Jensen, der er formand for Friends of Cold Hawaii.

Cold Hawaii Games slutter lørdag med ekstremløbet Cold Hawaii Ultra, hvor løbere dyster i Nationalpark Thy fra Bulbjerg i nord til målet i Agger i syd.

Mange tilskuere havde trodset stormen for at overvære den spektakulære begivenhed, og du kan opleve en lille bid af den van(d)vittige konkurrence i galleriet herunder:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden