X factor

Simon og Marcus i finalen: - Vi tror på vores chance

Simon & Marcus drømte ikke om at nå så langt, da de meldte sig til X Factor. I aften er de i finalen

Marcus Enevoldsen og Simon Kozma har imponeret med deres dansetrin og charmerende sceneoptræden. Foto: Lasse Lagoni

Marcus Enevoldsen og Simon Kozma har imponeret med deres dansetrin og charmerende sceneoptræden. Foto: Lasse Lagoni

THISTED/KØBENHAVN:- De andre deltagere har været så sindssygt dygtige. Så vi havde det bare sådan: Ved du hvad, vi kommer måske ikke så langt...

Simon Kozma, der sammen med Marcus Enevoldsen udgør duoen Simon & Marcus, fortæller om deres overvejelser undervejs i årets X Factor-konkurrence på TV 2.

Men de to 19-årige gymnasiekammerater fra Thisted er faktisk nået langt. Fredag aften skal duoen dyste i finalen mod to kvindelige solister, 17-årige Nikoline Steen Kristensen og Solveig Mølle Lindelot på kun 15 år.

Dagen før dagen får vi en kort snak i telefonen med de to drenge, der har boet på hotel i København siden slutningen af januar. Men nogen ferie har det ikke været. Sammen med holdet bag X Factor og ikke mindst deres mentor, Thomas Blachman, har de øvet mange timer hver dag.

Op til finalen er travlheden naturligvis ikke blevet mindre. Duoen indøver tre sange. To af dem skal de synge i første del af aftenens show.

- Hvis vi går videre, skal vi synge den tredje, fortæller Simon.

Gode beskeder og kærlighed

Ligesom det er tilfældet ved i finalen har alle de seks forudgående liveshows været uden publikum - bortset fra det "hjemmepublikum", som deltager via videolink.

Så i en coronatid har publikumsreaktionerne begrænset sig til det, deltagerne har kunnet læse på de sociale medier. I begyndelsen oplevede Marcus at få en del negative kommentarer, affødt af hans mørke hudfarve.

- Men det er blevet meget bedre, efter at der kom en video ud på TV 2 Echo, og også en anden TV 2-video om hadbeskeder. Efter det har det vendt sig om. Det er nu gode beskeder og kærlighed, man får, fortæller Marcus - som senest også har fået mange hilsner, da han i mandags fyldte 19 år.

Simon og Marcus har kendt hinanden, siden de gik i 2. klasse på Tingstrup Skole i Thisted, og de går nu i samme 2.g-klasse på Thisted Gymnasium, med musik på højt niveau. Lidt for sjov besluttede de sidste år at tage til audition i X Factor.

Marcus og Simon på scenen sidste fredag sammen med de andre deltagere, Thomas Blachman og vært Lise Rønne, der her fortæller duoen fra Thisted, at de er videre til finalen. Foto: Lasse Lagoni

Marcus og Simon på scenen sidste fredag sammen med de andre deltagere, Thomas Blachman og vært Lise Rønne, der her fortæller duoen fra Thisted, at de er videre til finalen. Foto: Lasse Lagoni

Lidt bagud med skolen

Uanset hvordan det går i aften, venter der nu en hverdag i Thisted. Selv om de har haft mulighed for at følge lidt med i onlineundervisningen fra København, er der sikkert noget, der skal samles op på:

- Vi er nok lidt bagud med skolen. Men det går nok...

Hvis de vinder, er præmien en pladekontrakt. Men i alle tilfælde har Marcus og Simon planer om at fortsætte deres musikalske samarbejde.

- Vi skal prøve at lave nogle sange, siger Simon.

Inden aftenens show har bookmakerne de to andre finalister som næsten jævnbyrdige favoritter, mens man kan score en større gevinst ved at spille på Simon & Marcus.

Men de to tror på deres chance, når seerne skal finde en vinder med stemmer via sms eller X Factor-app'en.

- Nikoline og Solveig er begge to virkelig dygtige, og de kommer med noget forskelligt. Vi kommer mere med et underholdningsperspektiv til denne her finale. Så det er slet ikke til at sige, hvilken vej det vil gå, siger Marcus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden