Stadig ingen hjemindbrud, men sprit, indbrud, krudt, hærværk og brand

Julekriminalitet i Thy og på Mors præget af mange mindre episoder

Naturfriskolen Nordmors oplevede ild i skolegården.Arkivfoto: Bo Lehm

Naturfriskolen Nordmors oplevede ild i skolegården.Arkivfoto: Bo Lehm

THY-MORS:For at tage den gode nyhed først:

- Vi har stadig ikke haft meldinger om hjemindbrud i julen. Det er meget positivt, siger politikommissær Jørgen Jensen, Lokalpolitiet i Thisted.

Det har man heller ikke hos kollegerne i Skive, men her var der søndag et tilfælde af spirituspåvirket bilkørsel. I Durup blev en 38-årig bilist fra lokalområdet klokken 15.50 stoppet med en promille på 1,24. Der venter manden to sigtelser, da han ikke havde noget kørekort efter en tidligere frakendelse.

Narkokørsel

Natten til lørdag blev en 21-årig mand fra Thisted Kommune klokken 2.53 forsøgt stoppet på Risørvej i Visby. Det lykkedes patruljen at få bragt bilisten til at standse, og det viste sig, at han både var narkopåvirket og kørte i frakendelsestiden. Hans 29-årige mandlige passager blev sigtet for at være i besiddelse af en hashjoint. Bilens ejer, en 19-årig kvinde, sigtes for at have overladt bilen til den 21-årige.

En 22-årig mand fra Thisted Kommune blev også sigtet for at køre i frakendelsestiden, da han søndag ved 17-tiden blev stoppet på Ydbyvej i Hurup.

Han var dog ikke påvirket, men det var derimod en 33-årig mand fra Thisted, der klokken et natten til søndag blev stoppet på Simons Bakke i Thisted. Han var i besiddelse af et gram kokain.

Fire indbrud

Der er registreret fire indbrud siden weekenden. I en fælles vaskekælder på Højbro i Nykøbing har en tyv brudt et vindue til en vaskekælder op og derefter to møntbokse, hvorfra der er stjålet 900 kroner. Et forsøg på indbrud gennem et vindue i et fritidshus på Skjærbakken i Vangså lykkedes ikke for tyven. Det gjorde det derimod for en anden tyv, der mellem lørdag og søndag benyttede en ulåst dør i en ladebygning på Nygårdsvej i Ydby til at stjæle håndværktøj, øl og sodavand plus fire styk fælge med sommerhjul til en samlet værdi af 10.000 kr. Der har også været indbrud hos Hanstholm Auto- og Dækseervice på Industribuen i Hanstholm. 21.27 søndag aften skar nogen en rude ud og gennemrodede kontor og værksted, tilsyneladende uden at stjæle noget.

Sprængte postkasser

Der har været tre anmeldte tilfælde af hærværk. De to af dem mod postkasser. Lillejuleaften sprængtes en til en værdi af 800 kr. på Ansgarvej i Øster Jølby. Fredag aften gik det ud over to postkasser til i alt 4000 kr. på Bådsgårdsvej i Hanstholm.

Det tredje hærværk gik ud over Naturfriskolen Nordmors på Skolestræde i Sejerslev. Fredag eftermiddag afslørede røg, at nogen havde antændt en dunk diesel i skolegården, så asfalten smeltede. Der blev også knust en rude i en kælderdør. Ligeledes i Sejerslev blev en 36-årig lokal mand lørdag eftermiddag sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han afslørede sig selv ved at fyre knaldskyts af, just som en patrulje kørte forbi på Søgårdsvej, og han blev yderligere fundet i besiddelse af fire kanonslag.

En 21-årig mand fra Thisted forsøgte derimod at løbe fra en politibil i Thisted midtby kort efter midnat lørdag. Han havde et kanonslag på sig.

Urolig mand

Lørdag aften kort efter 21 måtte politiet sigte en 51-årig mand fra Thisted for at overtræde ordensbekendtgørelsen. I akutmodtagelsen på sygehuset i Thisted opførte manden sig uroligt og råbte ukvemsord mod betjentene, der satte ham af på bopælen.

En røgalarm blev udløst af en brand i en ejendom på Feggesundvej i Hesselbjerg. Inden udrykningen nåede frem, var ejeren, en 54-årig mand, nået hjem og havde slukket ilden i en juledekoration. Der skete ingen skade, men manden sigtes efter brandloven.

Nogle julegaver stod søndag eftermiddag på en vogn op ad en elradiator og forårsagede brand i en udestue på Fruevej i Nykøbing, men også den blev slukket.

Kvinde påkørte kvinde

Et enkelt færdselsuheld: 16.20 fredag overtrådte en 45-årig bilist sin ubetingede vigepligt ved at køre ind i rundkørslen fra Gasværksvej i Nykøbing og derefter påkøre en 55-årig cyklist, der fik et brud på højre skulder. Begge implicerede er kvinder og bosat i Nykøbing. Bilisten sigtes efter færdselsloven.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.