Truende krise afværget: Kendt bryghus var lige ved at løbe tør for afgørende ingrediens

Selv om der først skal plukkes i august, har Thisted Bryghus allerede haft porseplukkere i marken - beholdningen af porse til ølbrygningen er kritisk lav lige nu

Porse Guld fra Thisted Bryghus er en vaskeægte øl-klassiker. <i>Arkivfoto: Michael Koch</i>

Porse Guld fra Thisted Bryghus er en vaskeægte øl-klassiker. Arkivfoto: Michael Koch

THISTED: Salget af Thisted Bryghus porseøl, Porse Guld og Sweet Gale, går rigtig godt. Faktisk så godt, at bryghuset kan se bunden i lagerbeholdningen af den porse, som blev plukket sidste år.

Det var i den forgangne weekend årsag til, at bryghuset ekstraordinært måtte indkalde en flok frivillige ølentusiaster, som plukkede årets første kilo porse og dermed bidrog til, at produktionen af porseøl kan ske med uformindsket styrke hen over sommeren.

Også i 2021 oplevede Thisted Bryghus at stå i den samme ubehagelige situation med udsigt til mangel på porse. Men også her lykkedes det at skaffe tilstrækkelig mange kilo af de grønne blade med den krydrede duft, der giver smag til porseøllet.

Når bryghusets frivillige porseplukkere i august for alvor tager fat på plukningen, er opgaven helt klar. I år skal der plukkes rigtig meget porse. Faktisk 350 til 400 kilo, som bryghuset forventer bragt i hus over tre plukkedage i slutningen af august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.