Voldsom brand raserede industribygning: Medarbejder forsøgte at slukke flammer

Flere produktionshaller er ødelagt, efter en voldsom brand brød ud natten til onsdag hos CSK Stålindustri A/S

Onsdag morgen var brandfolk stadig i gang med slukningsarbejdet. Foto: Bo Lehm

Onsdag morgen var brandfolk stadig i gang med slukningsarbejdet. Foto: Bo Lehm

Artiklen er opdateret klokken 14 med seneste nyt fra slukningsarbejdet.

THISTED:CSK Stålindustri A/S på Søndre Thorstedvej 1 i Thorsted vest for Thisted blev natten til onsdag raseret af en voldsom brand, der har ødelagt flere produktionshaller.

Branden opstod ved 01-tiden, og kl. 06 onsdag morgen var Nordjyllands Beredskab stadig i gang med brandslukningen.

Flere gasflasker og flasker fra svejseudstyr er eksploderet, og en 27 meter høj skorsten har været i fare for at kollapse.

Brandfolk fra syv brandstationer deltager i slukningsarbejdet, og også Beredskabsstyrelsens afdeling i Thisted er tilkaldt.

I alt har op mod 50 brandfolk og beredskabsfolk deltaget.

Eksplosionsfare

- Der var eksplosionsfare, da vi ankom. Vi var onsdag morgen fortsat i gang med brandslukningen inde i hallerne, fortalte chefvagt Diana Sørensen fra Nordjyllands Beredskab.

Flere produktionshaller - op mod 1000 kvadratmeter - er ødelagt af branden, der var så voldsom, at det gjorde brandslukningen ekstra svær.

- Temperaturerne fra branden var så høje, at vi ikke kunne sende folk ind i første omgang. Nu har vi røgdykkere inde, fortæller Diana Sørensen.

Alarmen lød kl. 01.12 natten til onsdag.

- Branden opstod ved, at man var ved at foretage et farveskifte i en malerpistol. Når man gør det, renser man med fortynder, og da man starter op igen, er der noget fortyndervæske, der bliver antændt af statisk elektricitet, siger politikommissær Jørgen Jensen fra Thisted Politi.

Herfra gik det stærkt, og ilden var ikke til at stoppe.

- Maleren, der står og arbejder på stedet, forsøger i første omgang at bekæmpe ilden med en CO2-slukker, og han tror kortvarigt, at han har fået has på flammerne. Det fik han desværre ikke, og så spredte ilden sig til nogle filtre, fortæller Jørgen Jensen.

Herfra spredte ilden sig til tre produktionshaller, der nedbrændte. Ingen personer er kommet noget til, ifølge politiet, men der er store skader på virksomhedens bygninger.

Farlige bygningsdele fjernes

Kort før kl. 14 er Lars Bjørndal, beredskabschef i Nordjyllands Beredskab, ude på brandstedet for at gøre status over slukningsarbejdet:

- I øjeblikket har vi stadig 20 mand i gang med at efterslukke, men det antal er på vej nedad, fordi vi efterhånden er ved at være i bund, siger han, og fortsætter:

- Vi har en kran ude for at fjerne nogle af de dele af bygningen, der udgør en nedstyrtningsfare, herunder noget gavl og nogle spær. Det skal fjernes, så vi sikkerhedsmæssigt forsvarligt kan efterslukke. Vi forventer at være færdige i løbet af et par timer, og så vil der være brandvagt herude, indtil man vurderer, at risikoen for genopblusning er væk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.