Frederikshavn

Tilbageviser beskyldninger

IMS Service i Frederikshavn svarer nu på den hårde kritik, som blev fremført af fagforeningen FOA tirsdag

FREDERIKSHAVN:Onsdag eftermiddag sendte IMS Service følgende pressemeddelelse ud til medierne:

IMS service ApS afviser grove beskyldninger fremsat af FOA og tidligere medarbejder.

IMS Service ApS, som driver virksomhed med hjemmepleje i Frederikshavn kommune, er på blandt andet nordjyske.dk og kanalfrederikshavn.dk af FOA og en tidligere medarbejder blevet beskyldt for dårligt arbejdsmiljø, snyd med tillæg, manglende tidsangivelse på kørelister, lemfældig omgang med medicin samt en presset faglighed.

Iben Simonsen, indehaver af og direktør i IMS Service ApS udtaler:

- Jeg kan på ingen måde nikke genkendende til de af blandt andet FOA fremsatte beskyldninger. Vi er en servicevirksomhed, der lever af at have tilfredse kunder, og tilfredse kunder får vi kun, hvis vi har tilfredse medarbejdere. Et godt arbejdsmiljø ligger os meget på sinde, og vi arbejder løbende med vores arbejdsmiljø. Vi mener bestemt, at vi har et godt arbejdsmiljø, og vi er af den opfattelse, at vores nuværende ansatte deler denne opfattelse.

IMS Service ApS beskyldes for snyd med tillæg. IMS Service ApS er omfattet af overenskomst mellem KA Pleje og FOA og forsøger i enhver henseende at efterleve denne, så medarbejderne får den løn inkl. tillæg, de har krav på. IMS Service ApS kan dog bekræfte, at der af FOA på vegne af én nuværende medarbejder er rejst krav om et tillæg efter overenskomsten. Kravet er sendt til vurdering i den arbejdsgiverorganisation, KA Pleje, som IMS Service ApS er medlem af. For det tilfælde, at KA Pleje vurderer, at den pågældende medarbejder har krav på det pågældende tillæg, vil IMS Service ApS naturligvis straks betale dette.

I artikler på nordjyske.dk og kanalfrederikshavn.dk fremsættes der beskyldninger om manglende tidsangivelser på kørelister, og der stilles spørgsmålstegn ved, om borgerne reelt får den tid, de er visiteret til.

IMS Service ApS oplyser, at de kørelister, der anvendes af virksomheden, er en vejledning til medarbejderne. I kørelisten angives rækkefølgen for besøg hos borgerne, samt hvor lang tid hver enkelt borger er visiteret til.

Iben Simonsen oplyser:

- Kørelisterne er en vejledning til vore medarbejdere og anvendes alene som en sådan. De borgere, vi besøger får den tid, de er visiteret til. Frederikshavn kommune er i øvrigt bekendt med vores kørelister, som anvendes efter anvisning fra kommunen.

Vedrørende påstanden om lemfældig omgang med medicin udtaler Iben Simonsen:

- Jeg er ikke bekendt med den påståede lemfældige omgang med medicin, eller hvad den lemfældige omgang skulle bestå i. Vores medarbejdere hjælper borgerne med at tage deres medicin, men håndterer ikke i øvrigt medicin. Jeg er overbevist om, at vores medarbejdere også ved denne hjælp med medicinen gør deres bedste og udfører deres arbejde professionelt og samvittighedsfuldt. Måtte der være situationer, hvor en borger oplever andet, så håber jeg, at den pågældende borger vil kontakte os eller kommunen, så der kan blive rettet op på eventuelle fejl.

Endelig angives det, at det er hverdag med en presset faglighed hos IMS Service ApS. Iben Simonsen:

- FOA oplyser ikke, hvad der skal forstås ved ”presset faglighed”, og derfor er det vanskeligt for mig at kommentere dette. Vores medarbejdere har en travl hverdag, men udfører et godt stykke arbejde, som jeg til fulde kan stå inde for.

De fremsatte beskyldninger afvises alle, og FOA opfordres til at indlede en konstruktiv dialog med IMS Service ApS, såfremt man mener, at der er ting, virksomheden kan gøre bedre. IMS Service Aps lever af tilfredse kunder, og har ikke modtaget klager fra hverken borgere eller Frederikshavn kommune, med hvem virksomheden i øvrigt har et godt samarbejde.

IMS Service ApS ønsker ikke i øvrigt at kommentere de oplysninger, der er fremsat af en tidligere medarbejder, men kan bekræfte, at der er tale om en tidligere medarbejder. IMS Service ApS må ikke udtale sig om baggrunden for ansættelsesforholdets ophør, idet der er tale om fortrolige personoplysninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.