To landmænd sigtes for at overtræde lov

To nordjyske landmænd er nu blevet politianmeldt af NaturErhvervsstyrelsen

Stock photo

Stock photo

NORDJYLLAND:To nordjyske landmænd er blevet sigtet for overtrædelse af randzoneloven, fortæller DR P4 Nordjylland. Begge er medlemmer af landbrugets protest-organisation, Bæredygtigt Landbrug.

Den ene, planteavler Flemming Fuglede Jørgensen, er formand for organisationen. Den anden er landmand Asger Møller Madsen fra Brovst.

Loven pålægger landmændene ikke at dyrke den jord, der er tættest på de vandløb, der krydser gennem markerne. Begrundelsen er miljømæssige hensyn til blandt andet vandmiljøet.

Bag politianmeldelsen står NaturErhvervstyrelsen, som hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, oplyser radiostationen.

En af de sigtede, formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen fra Løkken, siger til DR P4 Nordjylland, at det da ikke er rart at være politianmeldt og nu også sigtet af politiet.

Men tilføjer, at han kæmper videre imod randzoneloven og ikke har tænkt sig at begynde at anlægge de krævede zoner langs vandløbene.

Efter et besøg på ejendommen har myndighederne sigtet Flemming Fuglede Jørgensen for ikke at have anlagt randzoner på 4,71 hektar af hans jord.

- Loven er urimelig og har ikke nogen miljømæssig værdi. Jeg har det indtryk, at i Nordjylland laver ni ud af ti ikke randzonerne. Vi landmænd vil gerne lave noget, der har miljømæssig værdi, men ikke hvis det ikke ingen miljømæssig værdi har, erklærer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

En af fortalerne for randzoneloven, lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening i Mariagerfjord, Ole Guldberg, glæder sig over sigtelserne.

- Det synes jeg er godt. Det er jo en lov, som er lavet for, at den skal overholdes. Jeg mener, at landmænd bør være med til at betale for deres forurening af vandet, siger han til DR P4 Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.