Topledere mister jordforbindelsen

De tror for meget på sig selv og deres evner

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

KØBENHAVN:Danske topchefer overvurderer i stigende grad deres egne evner som beslutningstagere, skriver Finans.

Konklusionen fremgår af en ny analyse af toplederes personlighed, tænkning og adfærd, som firmaet People Test Systems har udarbejdet på baggrund af i alt 844 tests af topledere nu og for 10 år siden.

- I de seneste 10 år er toplederne generelt begyndt at tro for meget på sig selv og deres evner. Derfor tager de ofte urealistiske beslutninger med alt for stor indbygget risiko, siger Torben Tolstøj, som er adm. direktør i People Test Systems og ekspert i at teste toplederes personligheder, til Finans

Ifølge Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver i Lederne, der er en faglig organisation for ledere, flugter undersøgelsens konklusioner med tidsånden.

- Lytter man udelukkende til mavefornemmelsen, risikerer man at få truffet ingen eller dårlige beslutninger, og det smitter af på bundlinjen og kan skabe mistrivsel blandt medarbejderne, siger Helle Bruun Madsen til Finans.

Det er dog ikke alle i rekrutteringsbranchen, der umiddelbart kan genkende analysens konklusion.

- Kravene til ledernes beslutningsdygtighed er blevet større de seneste 10 år, så derfor skal deres selvbevidsthed være til topkarakter, siger adm. direktør i Mercuri Urval Christian Kurt Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.