Frederikshavn

Træmassakre skal kulegraves af politikerne

Peter Nielsen (K) kræver nu, at sagerne om de omdiskuterede fældninger behandles i teknisk udvalg

Senest kunne NORDJYSKE berette om Hulsig, hvor borgerne mildt sagt er trætte af, at deres træer i hovedgaden er blevet fældede. Foto: Kim Dahl Hansen

Senest kunne NORDJYSKE berette om Hulsig, hvor borgerne mildt sagt er trætte af, at deres træer i hovedgaden er blevet fældede. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Sagerne om Frederikshavn Kommunes kritisable fældninger af træer rundt omkring i kommunen skal behandles politisk.

Byrådsmedlem Peter Nielsen (K) kræver nu, at fældning og naturpleje kommer med som punkt på dagordenen i teknisk udvalg.

- Nu har vi indtil videre haft fældningssager i Gærum, Østervrå og Hulsig. Desuden er jeg bekendt med, at samme afdeling i kommunen har krænket den frie ejendomsret i et sommerhusområde ved Aalbæk, hvor man har fældet træer på privat grund - uden at informere lodsejerne, siger Peter Nielsen.

Forkert beskårede

NORDJYSKE har tidligere berettet fra Hulsig og Østervrå, hvor kommunen uden varsel fældede en lang række træer.

En af begrundelserne var, at træerne var forkert beskårede, og at det derfor var et spørgsmål om tid, inden træerne ville gå ud.

- Men hvem er det, som gør sig til herre over, om beskæringen er i orden? I Hulsig og Østervrå var man glade for de træer, som jo altså ikke var syge. Og det er da lige så meget borgerne, som burde være medbestemmende på, om træerne skal fældes eller ej, siger Peter Nielsen, som gerne så, at kommunen fik en skriftlig manual for, hvordan man opfører sig i forhold til naturpleje og fældning af træer.

- Natur og træer er et følsomt emne. Når du har fældet et træ, så går der op til 15 eller 20 år, før der er et træ igen. Så selvfølgelig skal kommunikationen med borgerne også være i orden, siger Peter Nielsen.

Positivt nyt fra fronten

Men selv om skaden er sket flere steder i kommunen, så er der samtidig positivt nyt at berette fra fronten.

I Østervrå kan formanden for byens borgerforening, Birthe Løgtved, fortælle, at kommunen i mandags gik i gang med at plante nye træer rundt om i byen.

Og fra Hulsig forlyder det, at der snarest skal være et møde mellem borgerforeningen og kommunen med henblik på at give de fældede træer en slags oprejsning - sandsynligvis i form af en genplantning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.