Chok: Nu ser det ud til, at omstridt lyskryds virker

I 2021 forsøgte man at dække de nye trafiklys i Hune til for at få trafikken til at glide. Nu forsøger man sig med såkaldt intelligent styring

Sidste år forsøgte man sig med at slukke det omstridte lyskryds i Hune. Nu har det siden pinse været udstyret med intelligent teknologi. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Sidste år forsøgte man sig med at slukke det omstridte lyskryds i Hune. Nu har det siden pinse været udstyret med intelligent teknologi. Foto: Henrik Bo

BLOKHUS:Det vil komme som en overraskelse for bilister, der også på det seneste har holdt i kø ved det omdiskuterede lyskryds i Hune - men trafikken afvikles faktisk bedre.

Det fortæller Jammerbugt Kommune i hvert fald og forklarer, at det skyldes, at lyskrydset siden pinse har været styret med såkaldt intelligent teknologi.

Formanden for Erhvervsforeningen Destination Blokhus, Berit Bøjstrup, har fornemmelsen af, at det i hvert fald siden weekenden har virket efter hensigten. Hun har opfattet det som, at den nye teknologi har været under tilpasning siden pinse og først op til weekenden fungerede. Berit Bøjstrup ser lyst på fremtiden og mener ikke, at "behersket optimist" beskriver hende korrekt.

- Jeg er optimist. Jeg tror på, at det nok skal lykkes, siger hun og smiler:

- Nu gider vi heller ikke høre mere om det lyskryds.

Tændt eller slukket

Erhvervsforeningsformanden henviser til, at der siden etableringen i 2021 har været en ivrig debat om, hvorvidt lyskrydset løser eller skaber trafikproblemer. Erhvervsforeningen har eksempelvis bedt om at få det slukket om sommeren for at få trafikken til at glide lettere.

Og selv om Berit Bøjstrup er optimist, så ved hun, at de lokale trafikproblemer ikke står til at blive løst, trafiklys eller ej. Der er kun én vej ud og ind ad Blokhus, og der er mange biler om sommeren. Det betyder kø – og sådan håber hun sådan set, det bliver ved med at være.

- Udfordringen er, at negativ omtale kan få turister til at vælge andre destinationer, så vi må få løst det her i fællesskab og ikke drille hinanden, siger Berit Bøjstrup, som opfordrer bilisterne til at være tålmodige.

- De har jo ferie, og der var altså også kø i gamle dage, siger hun og roser kommunen for godt samarbejde om at løse de problemer, der hænger sammen med trafiklysene.

- Ingen er sure på hinanden, siger erhvervsforeningsformanden, som dog løfter en lille pegefinger:

- Men hvis ikke det fortsætter med at fungere, så er vi nødt til at agere.

- Nu prøver vi

Berit Bøjstrup glæder sig i øvrigt over, at lysreguleringen i hvert fald har gjort det lettere for fodgængere at passere gaden. Det samme gør formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Michael Krogsgaard. Han noterer sig, at trafiklyset også har gjort det lettere for bilister, at komme ud på Vesterhavsvej, når de kommer fra Rødhus og skal dreje til venstre mod Blokhus – og at der nu kun er tilbage at håbe.

- Nu afprøver vi, hvordan den nye intelligente styring klarer trafikken hen over sommeren. Det ved vi af gode grunde ikke endnu, da det er første sommer med opgraderingen. Herefter tager vi stilling til, om der skal foretages yderligere tiltag, hedder det fra Michael Krogsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.