Tre dage med fisk

Årets Bjesk kåres under Hirtshals Fiskefestival

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hirtshals Fiskefestival byder på masser af smagsprøver.?Foto: Bente Poder

HIRTSHALS:Hirtshals Fiskefestival er et af de mange initiativer i Vendsyssel, som bidrager til, at der tiltrækkes besøgende til området. Og Hirtshals Fiskefestival kobler erhvervet med turismen.

Festivalen, der i år finder sted fra torsdag 31. juli til lørdag 2. august, skal give turister og lokale oplevelser med fisk.

På festivalen kan gæsterne opleve de fisk og fiskeprodukter, som vi kan levere fra Vendsyssel. Men festivalen sætter i år også fokus på de produkter, der hører fisken til – Årets Bjesk og Årets Fiskefestivaløl.

Hirtshals Fiskefestival har med fire ord formuleret, hvad alle kan forvente af de tre dage festivalen varer: Fisk, fiskeri, oplevelse og læring.

Der er bestilt godt vejr, og der er mange gode oplevelser, lover arrangørerne.

Årets Bjesk

Årets Bjesk er et nyt initiativ til festivalen, da man mener, at fisk og akvavit er et gastronomisk makkerpar, som er naturligt skabt for hinanden. Derfor vil festivalen fremover sikre sig at årets sild er smagsafstemt med årets bjesk.

Et dommerpanel kårer derfor i år ”Årets Bjesk 2015” under festivalen. Efterfølgende vil den udnævnte bjesk danne en gastronomisk ramme, når talentfulde kokke til næste år skal dyste om ”Årets Sild 2015”.

I dommerpanelet finder man smags- og akvavitekspert, Lars Kragelund, som lægger vægt på, at når det gælder mad, så svømmer fisk bedst med akvavit eller bjesk.

Lars Kragelund, der er teknisk direktør i Arcusgruppen, er en naturlig del af det dommerpanel som skal kåre ”Årets Bjesk 2015”

Han har i 25 år været ansvarlig for forskning og udvikling af akvavit og spiritus hos De Danske Spritfabrikker, som i dag er ejet af Norske Arcus A/S. Lars står bag smagen i mange af de spiritusmærker, der findes i Nordeuropa og USA. Han har en Master i Food Science and Technology og således stor indsigt i, hvorfor akvavit og mad smager, som det gør.

Fire hold dyster

Fire hold har modtaget seks ingredienser samt en ren kvalitets akvavit fra De Danske Spritfabrikkers fabrik, som danner basis for holdenes enestående nordiske bjesk.

- Det er noget helt nyt og unikt, at årets bjesk skal være med til at danne den gastronomiske ramme for kåringen af årets sild, men bjesk er en utrolig vigtig ledsager, når nordjyderne spiser sild. Derfor er det vigtigt, at bjesken tænkes ind i konkurrencen og kåringen af årets sild i 2015. De talentfulde kokke skal nu smagsafstemme silden og retten med den bjesk, vi kårer på festivalen og derved sikre, at det nordiske makkerpar komplimenterer hinanden fuldt ud, fortæller Lars Kragelund. myr

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.