Brønderslev

Tre dage med kulturkaravane

Der sættes fokus på kulturen i disse dage

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Starten på Kulturkaravanens besøg gav oplevelser i naturen. Foto: Martin Damgård

BRØNDERSLEV:Kulturelle aktiviteter er ikke det, ansatte på virksomheden HawkeyePedershaab møder mest af i arbejdet. Men torsdag blev de mødt af et fem mand stort orkester, der havde indtaget kantinen.

Men der var også kulturel føde ved siden af leverpostejmadderne med indslaget. Det var et orkester fra Kulturkaravanen, der gav en popup-koncert for de ansatte, der ikke vidste noget om det unormale indslag. Orkestret består af elever fra Det Nordjyske Musikkonservatorium. Det var koncertarrangør Henrik Hald, der havde foreslået HawkeyePedershaab, hvor han selv har været ansat i 25 år, i forbindelse med Kulturkaravanens besøg i Brønderslev.

Smed Lasse Jensen var som alle de andre ansatte overrasket.

- Det har jeg ikke oplevet før i de godt 40 år, jeg har været på virksomheden, at der er pausemusik, siger han med et smil.

Musikerne gav i går flere popup-koncerter forskellige steder i Brønderslev.

Ellers blev starten på tre dage med Kulturkaravanen indledt på Brønderslev Kraftvarmeværk, og det var formand for fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz (V), der åbnede arrangementet.

Det første arrangement var "Naturen under lup", som var en tur i naturområdet ved Brønderslev Kraftvarmeværk.

- Vi skal i de tre dage, Kulturkaravanen er her, kigge helt tæt på kulturen, sagde Margit Chemnitz. Hele tre dage pakket med kultur.

Hun kunne fortælle, at overskriften for karavanen er hverdagsglimt.

- Det er en hyldest til hverdagen og vores samtid. Vi lever i en tid, hvor vi laver selvfremstillinger af vores liv og deler dem med flest muligt i en virtuel verden bestående af digitalt liv og sociale medier. Vi vil i disse dage udfordre denne virkelighed gennem musik, litteratur og fotokunst. Vi vil skabe tid og rum til refleksion, sagde Margit Chemnitz.

Hun påpegede, at der i Brønderslev Kommune er et godt hverdagsliv. Derfor er det godt at hylde hverdagen.

- Vi skal nyde hverdagen og ikke kun glæde os til weekenden.

Kulturkaravanen byder også på masser af aktiviteter i dag og i morgen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.