Tre er døde ved ulykke med skolebus

Bussen var fyldt med skolebørn, da den væltede i det mellemste Sverige. Yderligere seks meldes svært kvæstet

Foto: Nisse Schmidt/TT/Scanpix 2017) <i>Scanpix Denmark</i>

Foto: Nisse Schmidt/TT/Scanpix 2017) Scanpix Denmark

SVERIGE:Tre er døde, efter en bus med skolebørn søndag morgen væltede i det mellemste Sverige, oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet TT.

- Det er en alvorlig busulykke, og vi har tilkaldt alle tilgængelige ressourcer, siger Marie Andersson, der er pressemedarbejder for politiet.

En talsmand for redningstjenesten oplyste kort forinden til Aftonbladet, at mellem 25 og 30 personer er kvæstet ved ulykken.

Politiet tilkaldte alle tilgængelige ressourcer fra regionen, da alarmen gik lidt over 07.00. Omkring 10.30 var alle i bussen ført væk.

- Vi har transporteret de sidste skadede væk. Nu er der ikke længere nogen på stedet. Det som nu står tilbage er at få bjerget bussen, siger en talsmand for redningstjenesten til TT.

Bussen var på vej til Klövsjö i et område, der ligger syd for Østersund og Åre. De mange skolebørn kommer fra landsbyen Skene sydøst for Göteborg.

Svenske medier viser billeder af bussen, der ses ligge i en grøft væltet om på den ene side. Blandt andet forruden er knust.

Ambulancer, redningshelikoptere og redningstjenesten arbejdede i timerne efter ulykken på stedet.

- Folk bliver tilset på stedet, skrev svensk politi på sin hjemmeside.

Ifølge avisen Östersundsposten, var der 52 børn fra ottende klasse samt to voksne, inklusiv chaufføren, i bussen, da den væltede.

En passager fra bussen siger til avisen, at de fleste lå og sov, da ulykken skete.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er ikke klarlagt. Men der er tale om en eneulykke, og der skal have været minusgrader og glat på vejene i området.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.