Tredobbelt indsats til inklusion i Hjørring

Efteruddannelse af lærere, fysisk tilpasning af skolecentre og it-investeringer skal hjælpe til markant at nedbringe antallet af elever i specialklasse

HJØRRING:Hjørring Kommune har i dette skoleår oplevet et markant fald i antallet af elever i folkeskolen, som er henvist til undervisning i en specialklasse. Formanden for børne- og undervisningsudvalget Viggo Bilde, Lokallisten ser gerne, at antallet kommer længere ned i de kommende år, og det skal en tredobbelt indsats i det normale undervisningsmiljø medvirke til.

Hvor langt niveauet for henvisninger til specialklasser skal ned har Viggo Bilde ikke et præcist bud på, men henviser til professor Niels Egelund, som fornylig i NORDJYSKE oplyste, at i 1995 blev kun 1,6 procent af alle skolebørn henvist.
- Vi har godt det dobbelte af det, der var normalt før. Vi vil gerne længere ned, men der er ikke noget, der siger vi skal helt ned på det niveau Niels Egelund nævner. Vi vil overlade det til lærerne at være opmærkning på, hvis elever har problemer med undervisningen, siger Viggo Bilde.
I mandags startede 40 lærere på efteruddannelse på UCN i Hjørring for at blive lokale inklusionsvejledere eller it vejledere, og et nyt hold af samme størrelse starter det næste efteruddannelsesforløb efter nytår.
- De ti skolecentre har fået stillet midler til rådighed for fysisk at forbedre læringsmiljøet, fortsætter han.
Udvalgets tredje pind er store it investeringer. De vil ifølge Viggo Bilde gavne inklusionen på den måde at, lærerne forventes at få mere tid til at hjælpe andre elever, mens de dygtige elever selv kan komme videre.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.