Tyverier

Tyve stjæler genbrugstøj

Genbrugsbutik benytter overvågning efter daglige tyverier af deres varer

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selvom butikken har fået de varer, som de sælger, så er det ulovligt at stjæle dem, og det bliver meldt til politiet. Foto Torgen Hansen

AALBORG:En vase koster 10 kroner, og man får en strikketrøje for 35 kroner. Priserne er lave, og alligevel konstaterer medarbejderne i Mission Afrika i Vejgaard dagligt, at der forsvinder varer fra deres hylder, som ikke er kørt gennem kasseapparatet.

- Jeg tror, det er fordi, at folk tænker, vi har fået det gratis, så er det i orden at stjæle. De tænker ikke over, hvad pengene går til, siger Lilli-Ann Dansbo, som er frivillig formand i Mission Afrika i Vejgaard.
Det er almindelige mennesker og i høj grad danskere, som stjæler fra butikken. Det sker blandt andet ved, at de fylder poser med tøj, eller at de tager tøjet på under deres eget, når de er inde i prøverummene.

Stjæler fra de fattige

Det irriterer de ansatte, som bruger deres tid på at arbejde frivilligt til fordel for børn i Afrika.

- Det er sørgeligt. De tager brødet ud af munden på et barn i Afrika, som vi står og arbejder frivilligt for at hjælpe, siger Lilli-Ann Dansbo.
Det er sjældent, de ansatte tager tyvene på fersk gerning. Indimellem kommer kunder og fortæller, at de har set andre stjæle, men ofte er varerne bare væk.

Brug for overvågning

NORDJYSKE har talt med andre genbrugsbutikker i Aalborg og Nørresundby. Nogle af dem oplever også mange tyverier, andre har haft problemer med det, men siger, at det ikke er så slemt lige nu. Andre har ikke problemer med tyve.
I Vejgaard er problemet så stort, at de har sat et kamera op i butikken, og der er også brug for flere medarbejdere, da butikken har mange kroge og hjørner.
- Vi skal gerne være tre i butikken hele tiden, så vi kan holde øje med kunderne, siger Lilli-Ann Dansbo.
Når det lykkes de ansatte at fange en tyv, så bliver vedkommende politianmeldt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.