Uegnet for børn

Amatører har valgt et vovet stykke

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ø. HJERMITSLEV: Det fyger med bandeord og stykket er lidt vovet. De efterhånden garvede amatører i Ø. Hjermitslev har i år valgt at opføre ”Kuk i køje nummer 3”.

- Det er nyt med en farce, idet vi plejer at vælge et lystspil, fortæller Lone Malund Jensen, der er instruktør for fjerde år.

- Stykket er ikke børnevenligt på grund af sprogbruget Der bandes meget, bemærker Lone Malund Jensen.

- Vi er udfordret på udstyret. Blandt andet har det været nødvendigt at låne et par køjesenge.

Det er Knud Erik Meyer Ibsen, der har skrevet stykket.

Om handlingen fortæller Lone Malund Jensen: - Hvad gør man som bankoarrangør. når man er stukket af fra ”Det store flæskespil”, inden det overhovedet er kommet i gang? Og når man har neglet dybfrosne ænder, købmandsposter og en kvart gris?

- Og man så oven i købet har neglet alle spilleindsatserne, så man kan stikke af udenlands med sin unge nummerpige, uden konen kan nå at finde én?

- Ja, man håber det er løgn, når de på stationen fortæller, at lokomotivførerne strejker.

- Men nej. Og her begynder mareridtet for den landskendte bankoarrangør Banko-Bent, der strander i Lille Navleby med sin nummerpige Lulu, og alle sine gevinster. Rygtet løber hurtigt i den lille by - og forklædt som kvinde må han indlogere sig i kvindernes sovesal på byens vandrerhjem, indtil togene atter kører.

- Det er lettere sagt end gjort, når man skal dele seng med døde ænder og svin, og når den sensitive kvinde ovenover konstant skal skubbes op i sin køje, og når den snerpede gammelfrøken i nederste køje ved siden af fatter mistanke til de lodne ben, og man må ud i en blodig mørke-barbering, der måske ender i et mord.

- Og jo - der der kan gå galt, går også galt i denne vanvittige farce, hvor en død gris sjældent har fået så meget motion, og lagengymnastik får en helt anden betydning.

Rollelisten ser således ud: Banko-Bent (berømt banko-arrangør) Allan Nielsen, Lulu (Bents nummerpige) Dorthe Richter, Svenne (bestyrer af det lokale vandrehjem) Jan Mogensen, Frøken Spiegelskræmmer (elskovssyg spejder-tropsfører) Susanne Hansen, Vera (stor og håndfast vognmand) Lene Nielsen, Teobald (lokal landbetjent) Jesper Bjerre, Dorde (trøstespisende med kærestesorger) Eva Mikkelsen, Yvonne (Bents kone) Tina Raunsmed. Tove Bjerre er sufflør, mens Peter Nielsen står for lys og lyd.

Det er første gang det nyanskaffede lysanlæg kommer i brug til dilettant i Ungdomshuset. Det er skænket af Tuborgfonden.

Der er premiere lørdag 28. februar, og her er forlængst udsolgt. Der er generalprøve samme eftermiddag, og stykket opføres igen søndag 1. marts. Ø. Hjermitslev-dilettanterne er hyret til at optræde i Sterup Forsamlingshus lørdag 7. marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk