Umuligt at sælge fyrværkeri på nettet

Aalborg Fyrværkerifabriks netbutik er gået konkurs

Netkrudt.dk skulle have solgt fyrværkeri for 20 millioner kroner om året. Det solgte kun for én million kroner.

Netkrudt.dk skulle have solgt fyrværkeri for 20 millioner kroner om året. Det solgte kun for én million kroner.

SULDRUP:Når man kan sælge alt muligt andet over nettet, så kan man sikkert også sælge fyrværkeri.

Det var tanken, da Martin Sørensen, indehaver af Aalborg Fyrværkerifabrik, for et par år siden etablerede Åværk A/S. Det nye selskab skulle sælge fyrværkeri via hjemmesiden netkrudt.dk.

Men det viste sig at være en rigtig dårlig idé. I denne uge gik Åværk konkurs, og hele varelageret er nu overtaget af Aalborg Fyrværkerifabrik, der har købt det ud af konkursboet tillige med alle kontrakter.

- Vi havde budgetteret med at sælge for 20 millioner kroner om året. Men i 2015, som var netselskabets første hele driftsår, solgte vi kun for én million kroner. Derfor valgte vi at lukke ned, siger Martin Sørensen.

- Myndighederne stiller voldsomt store krav til eksempelvis logistikken, når man handler krudt på nettet. Det giver store omkostninger. Samtidig er varesortimentet helt anderledes end normalt, og derfor er det svært at integrere med det øvrige lager. Der er varer for 10 millioner kroner på lager, og vi bliver nok nødt til at holde et kæmpeudsalg for at komme af med dem, siger Martin Sørensen og tilføjer:

- Etableringen af netbutikken var en chance, jeg tog. Nu har jeg gjort den erfaring, at det er umuligt at sælge krudt på nettet, og jeg er den eneste, der taber penge på konkursen. Det vigtigste er, at konkursen ikke skader vores øvrige forretning.

Aalborg Fyrværkerifabrik, der har adresse i Suldrup og lager i Tyskland, har planer om at bygge et nyt stort lager i Aalborgs Østhavn. Det bliver på 30.000 kvm og skal stå færdigt om et lille års tid.

Lageret repræsenterer en investering på 27 millioner kroner, hvoraf en del er ydet som lån af Vækstfonden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk