Mange unge har brug for psykologhjælp

25 procent af de unge, der visiteres i Hjørring, fortsætter behandling

90 unge har i løbet af det første år taget imod Hjørring Kommunes tilbud om gratis psykologsamtaler. Hver fjerde er henvist til yderligere behandling. Modelfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

90 unge har i løbet af det første år taget imod Hjørring Kommunes tilbud om gratis psykologsamtaler. Hver fjerde er henvist til yderligere behandling. Modelfoto: Bent Bach Bent Bach

HJØRRING:Der er behov for at have et tilbud om psykologhjælp til unge på ungdomsuddannelserne.

Det konkluderer kommunens arbejdsmarked - og uddannelsesudvalg, efter et år med et gratis tilbud til unge i Hjørring Kommune. Her har 90 unge været visiteret til fire uforpligtende samtaler hos en psykolog. Af dem har 25 procent haft så alvorlige problemer, at de er blevet henvist til at fortsætte i behandling, enten hos en psykolog eller i psykiatrien.

- Det overrasker mig ikke, men viser også, at der klart er et behov for sådan et tilbud, siger udvalgsformand Thomas Klimek (S), der som studievejleder på VUC også i sit daglige job er i kontakt med unge, der måske er i fare for at droppe ud af uddannelsen på grund af personlige eller sociale problemer.

- En samtale med en psykolog kan jo også være det, der skal til, for at få sat ord på, at der ikke er noget galt med mig, siger Thomas Klimek.

Angst og sociale problemer

Hjørring Kommune afsatte sidste år 250.000 kroner til psykologhjælpen og et tilsvarende beløb er afsat til at fortsætte tilbuddet i år.

- Vi har lige nu meget stor fokus på gruppen af 15 -25 årige unge og forskellige indsatser for at få flere til at gennemføre en uddannelse, siger Thomas Klimek.

Forebyggelse er en svær politisk øvelse, fordi det er svært at måle effekten. Men unge, der ikke bliver behandlet for de psykiske problemer, kan blive en meget stor økonomisk byrde for samfundet.

Det første år med psykologhjælpen har vist, at de unge typisk slås med angst-problemer, sociale problemer, og eftervirkninger efter en problematisk opvækst.

I Århus Kommune, der har haft flere hundrede unge gennem lignende psykologsamtaler, viser en evaluering, at 70 procent føler, at de efterfølgende har fået bedre trivsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.