Vasen vinder valget

Ægteparret Pia Arentoft og Jan Tvede, som ejer Naturbruget Vasen, har kreeret Danmarks dejligste delikatesse

Pia Arentoft og hendes mand Jan Tvede har fremtryllet Danmarks dejligste delikatesse.   Arkivfoto Kim Dahl Hansen

Pia Arentoft og hendes mand Jan Tvede har fremtryllet Danmarks dejligste delikatesse. Arkivfoto Kim Dahl Hansen

KVISSEL:Siden slutningen af august har man på TV2 og TV2 Fri kunne følge programserien ”Jagten på det grønne guld”. Her deltog ægteparret Pia Arentoft og Jan Tvede, som sammen driver Naturbruget Vasen i Kvissel vest for Frederikshavn.

Og minsandten om ikke de gik hen og vandt konkurrencen om at opfinde ’Danmarks dejliste delikatesse’, som hele programserien var baseret på.

Programmet gik ud på, at kok og madskribent Louisa Lorang rejste landet tyndt for at besøge en række mennesker, som brænder for at dyrke egne råvarer og ud af dem fremtrylle kulinariske specialiteter. Til sidst skulle den bedste specialitet findes blandt i alt 18 deltagere.

Pia Arentoft og Jan Tvede deltog med drikken ’Jordbær bjesk’ og formåede altså at vinde dommernes hjerter.

- Det er vi meget stolte af. Det var rigtig sjovt at være med og møde en masse helt almindelige mennesker, som er vildt passionerede og brænder for en eller anden råvare og samtidig har nogle specielle opskrifter, fortæller Pia Arentoft.

Jordbær bjesk

Men hvad er så denne jordbær bjesk, som er så speciel, at man kan vinde en konkurrence med den?

Det ville være oplagt at tro, at når ordet bjesk indgår, så har det noget med alkohol at gøre. Men det har det slet ikke. Faktisk er det bare friske jordbær og peberrod, som man presser i en juicemaskine, hvorefter man smager til med sukker.

- Vi kaldte den jordbær bjesk, fordi peberroden gør den så skarp, at man skulle tro, der var alkohol i, fortæller Pia Arentoft.

Til finalen skulle delikatessen forfines lidt, og derfor valgte Jan og Pia at lave en sorbet is ud af de tre råvarer.

Alt i alt har de to vendelboer fået en masse ud af at være med i programmerne.

- Vi fik en masse gode opskrifter fra de andre deltagere. Nogle af deltagerne er småproducenter og producerer blandt andet nogle specialiteter på glas. Så vi overvejer at begynde at forhandle nogle af tingene i vores gårdbutik. Og det kan man godt glæde sig til, for nogle af tingene er virkelig specielle, fortæller Pia Arentoft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.