Velbesøgt syltedag

60 gæster syltede bær og lavede æblemost på Boldrup Museum

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BOLDRUP:Det strømmede til med mennesker på Boldrup Museum, da der søndag eftermiddag blev syltet bær og lavet æblemost.

Helt fra morgenstunden var der tændt for saftkogeren, og de gæster, der mødte op, blev da også mødt med en liflig duft af hyldebærsaft og andre søde sager.
Udenfor på museets terrasse havde tidligere mejerist, Tage Christiansen, Nørager, gjort klar til at folk kunne få presset deres medbragte æbler til lækker æblemost.
Hele dagen blev der vasket æbler og drejet på håndsvinget på pressen, og den ene liter most efter den anden blev fyldt på flasker.
- Jeg ved ikke helt præcist, hvor mange liter most vi har lavet, med det er langt over hundrede, fortæller en rødkindet Tage Christiansen. Nok nærmere 150 liter!

Hjernen ved at være kogt

I køkkenet var der trængsel ved kogepladerne, hvor der blev kogt syltelage, lavet marmelade, kogt rødbeder, lavet hyldebærsuppe, syltet græskar og meget mere.

Museets kustode, Gitte Fruensgaard, var i dagens anledning udnævnt til køkkenchef, og hun kæmpede hele tiden med at holde styr på, om der var sukker i gryderne, om der var skoldede glas, om rødbederne var ved at være kogte osv.

- Nu tror jeg også snart min hjerne er ved at være kogt, kunne en svedt, men smilende køkkenchef på et tidspunkt konstatere.

Folk kom i en lind strøm

Når gæsterne var færdige med syltningen eller mostfremstillingen kunne de nyde museumsforeningens hjemmebag, og også den frisklavede hyldebærsuppe med tvebakker og flødeskum var der god afsætning af.

- Det har været en rigtig sjov dag, fortæller Tage Christiansen. Folk er kommet i en lind strøm dagen igennem, så vi kunne så nogenlunde følge med ved æblepressen. Jeg vil tro, der har været godt 60 gæster, og hvis der kommer ret mange flere, så vil det komme til at knibe med at følge med. Men vi er helt sikkert klar igen næste år!
Næste gang, der er arrangement på museet, er onsdag 10. oktober, hvor man kan høre forfatterne til museets populære årsskrift, ’Folk Fortæller’, berette om deres oplevelser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk