Venstre og DF ude af budgetforhandlinger

Venstre og DF vil ikke være med til skolelukninger i Hjørring

Allan Vinding Sørensen
Hundelev Skole er en af de skoler, som forvaltningen har foreslået lukket. Om den bliver det, er op til politikerne. Arkivfoto: Kurt Bering
Skolelukninger 24. september 2014 14:38

HJØRRING: Venstre og Dansk Folkeparti mener ikke, at flertalsgruppens, den såkaldte 20-mandsgruppes, udspil kan danne grundlag for videre forhandlinger om budgettet 2015 - 2018.

Derfor trækker de to partier sig fra videre forhandlinger om budgettet. Venstre og Dansk Folkeparti kommer i en pressemeddelelse med en række bemærkninger til sammenbruddet i forhandlingerne.

Blandt andet kan de ikke acceptere lukning af skoler og dagsinstitutioner på det foreliggende beslutningsgrundlag i 2015. Venstre og DF mener ikke, at der har været en en ordentlig proces med inddragelse af borgerne og medarbejderne i de berørte områder, inden der tages stilling til skolestrukturen i Hjørring by såvel som landdistrikterne.

Venstre og Dansk Folkeparti tror heller ikke på de fremlagte beregningers robusthed og forudsætninger.

Partierne mener desuden, at at konkurrenceudsættelse - udbud - ikke kun skal være et middel på ældreområdet, men på alle områder hvor det er muligt.

Socialdemokraterne, Lokallisten, SF og Konservative forhandler videre med henblik på at fremlægge deres eget ændringsforslag til budgettet på fredag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...