Kina kæmper med det højeste antal coronatilfælde i to år

Udvikling er dramatisk for Kinas strategi, der tilstræber "nul tilfælde", som medfører mange restriktioner.

En politimand i beskyttelsesdragt bærer mad og basale fødevarer ind i et isoleret boligområde. Kinas strategi, der tilstræber "nul smittetilfælde", indebærer omfattende og gennemgribende tiltag i et område blot ved et enkelt smittetilfælde. <i>Str/Ritzau Scanpix</i>

En politimand i beskyttelsesdragt bærer mad og basale fødevarer ind i et isoleret boligområde. Kinas strategi, der tilstræber "nul smittetilfælde", indebærer omfattende og gennemgribende tiltag i et område blot ved et enkelt smittetilfælde. Str/Ritzau Scanpix

De kinesiske sundhedsmyndigheder registrerede 5280 nye coronatilfælde i landet tirsdag, hvilket er det højeste antal på et døgn i to år.

Det opsigtsvækkende tal kommer efter flere nye coronaudbrud forskellige steder i landet. Langt de fleste smittetilfælde er registreret i Jilin-provinsen i den nordøstlige del af landet.

Kina har over 1,4 milliarder indbyggere, men udviklingen er dramatisk for Kinas strategi, der tilstræber "nul tilfælde". Den indebærer omfattende og gennemgribende tiltag i et område blot ved et enkelt smittetilfælde.

Næsten 30 millioner mennesker var ramt af nedlukning tirsdag. Det gjaldt blandt andet teknologicenteret Shenzhen - en stor by med 17,5 millioner indbyggere.

Andre nedlukkede byer er Dalian, Nanjing og Tianjin, som ligger nær hovedstaden Beijing.

Mindst 13 byer er lukket helt, mens andre er lukket delvist.

Et covid-19-beregningssystem udviklet på Lanzhou Universitetet i det nordvestlige Kina forudsiger, at den nuværende smittebølge vil være under kontrol i april, efter at omkring 35.000 har været smittet.

Universitetet skriver i en bulletin mandag, at den nuværende smittekrise er den værste siden Wuhan i 2020.

En række store kinesiske foretagender fra bilproducenten BYD til fastfood-restaurantvirksomheden Yum China siger, at deres drift er ramt af nye coronarestriktioner, og de forudser flere nedlukninger.

- Kinas strategi med "nul tolerance" blive ikke blot mere bekostelig, men medfører også stadigt større tab i indtægter på grund af den stærkt smitsomme Omikron-variant, siger Yanzhong Huang, som er analytiker i den amerikanske tænketank CFR.

- Nu er to af landets mest velhavende byer, Shanghai og Shenzhen, berørt af situationen. Hvordan vil det påvirke den kinesiske økonomi?, spørger han.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden