Rusland advarer borgere i Kiev om at komme væk før angreb

Rusland siger, det vil bombe efterretningstjenesten i Ukraines hovedstad, og borgere i nærheden advares.

Rusland angriber tirsdag eftermiddag tv-tårnet i Kiev. På billedet kan man se eksplosionen. <i>Carlos Barria/Reuters</i>

Rusland angriber tirsdag eftermiddag tv-tårnet i Kiev. På billedet kan man se eksplosionen. Carlos Barria/Reuters

Det russiske forsvarsministerium opfordrer borgere i Kiev, der bor tæt på SBU, den ukrainske efterretningstjenestes hovedkvarter, til at forlade området.

For bomberne vil snart begynde at falde.

Samtidig oplyser en rådgiver i det ukrainske indenrigsministerium, at Rusland har angrebet et tv-tårn i byen, skriver Reuters.

- For at kunne bremse informationsangreb mod Rusland, så vil SBU's teknologiske infrastruktur og den 72. PSO (enhed for psykologisk krigsførelse) i centrum af Kijev blive ramt af præcisionsvåben, siger det russiske ministeriums talsmand, Igor Konasjenkov.

- Vi opfordrer alle Kiev-borgere, der bor tæt på relæstationer, til at forlade deres hjem, siger han.

Advarslen kommer, mens Rusland er ved at samle en kæmpe styrke nordvest for den ukrainske hovedstad. Her strækker en kolonne af militærkøretøjer sig over 64 kilometer ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Ukraines regering har beskyldt Rusland for at beskyde boligområder i Kiev og andre byer. Blandt dem især millionbyen Kharkiv i den nordøstlige del af landet, hvor der meldes om hårde kampe.

Rusland på sin side hævder, at det ikke sigter efter civile mål. Men der er allerede fremkommet billeder og andet materiale, der tyder på, at civile områder er blevet ramt.

Ifølge Ukraine er 350 af landets borgere dræbt under den russiske invasion.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.