Fem kandidater med i opløbet om frivilligpris

Prisen uddeles i denne omgang 7. oktober i byrådssalen i Aars - og ikke som sædvanligt i forbindelse med Frivillig Fredag

Sidste år gik frivilligprisen i Vesthimmerland til Anni og Richard Tange fra Løgstør. Arkivfoto

Sidste år gik frivilligprisen i Vesthimmerland til Anni og Richard Tange fra Løgstør. Arkivfoto

Årets frivilligpris i Vesthimmerland skulle egentlig have været uddelt 25. september i forbindelse med Frivillig Fredag i Messecenter Vesthimmerland, men dette arrangement er - som så meget andet - aflyst på grund af COVID-19 situationen.

Det skal dog ikke forhindre kommunens Frivilligråd i at anerkende det store frivillige sociale arbejde, der finder sted rundt omkring i Vesthimmerland, og Frivilligprisen 2020 bliver derfor nu i stedet uddelt 7. oktober i byrådssalen forud for kultur- og fritidsudvalgets ordinære udvalgsmøde.

Frivilligrådet har på forhånd modtaget syv indstillinger til prisen, og der har været tæt løb blandt de indstillede, forlyder dét. Uden at rådet dog på nuværende tidspunkt vil afsløre, hvem valget er faldet på.

Godt Krams Venner er indstillet to gange – af henholdsvis Randi Thomsen og Gert Wolff. Vennerne indstilles for deres hjælpearbejde i butikken ”Godt Kram” i Aalestrup, hvor salget dækker husleje og faste udgifter samt støtter med penge, tøj med videre, hvor det er muligt.

Frivillige Hænder på Røde Kors Hjemmet i Løgstør v. Lis Pedersen og Margrethe Pehrson er indstillet for deres indsats med at forsøde tilværelsen og det gode hverdagsliv for beboerne. De hygger om

beboerne og arrangerer forskellige aktiviteter som banko, bagedage, ture ud af huset mm.

Mor Roligs Hjælpeteam ved Anette Rolighed Nielsen er indstillet to gange for hendes store indsats med indsamling og uddeling af alt fra spil og tøj til indbo og mad til trængende i hele Vesthimmerland. Alt dette sker fra Anettes privat bolig i Ullits.

De frivillige medarbejdere ved Barnets Blå Hus, Vesthimmerland er indstillet for deres kæmpe indsats for at sikre, at rammerne omkring de udsatte børn af misbrugere er optimale.

Birthe Kjær Jensen er indstillet for sit store engagement for Ældre Sagen Løgstør. Birthe har i mange år været bestyrelsesmedlem og er nu en aktiv instruktør både på land og i vand.

Birthe besøger også jævnligt plejehjemmet Bøgely sammen med sin hund, hvilket skaber glæde blandt beboerne.

Frivilligprisen i Vesthimmerland består i en pengegave på 5.000 kr., sponsoreret af Jutlander Bank.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.