Folkemusikken indtager Livø

En større flok folkemusikere holder i weekenden træf på øen - og alle ”folketosser” er velkomne til at lytte på

Folkemusiktrioen Vesselil giver koncert fredag aften i forbindelse med weekendens ”Folketosse”-arrangement på Livø.  PR-foto

Folkemusiktrioen Vesselil giver koncert fredag aften i forbindelse med weekendens ”Folketosse”-arrangement på Livø. PR-foto

Weekenden 18-20. september kommer Livø til at summe af efterårstemning og ny nordisk folkemusik, når gruppen Vesselil laver koncert, og den uformelle sammenslutning “Gammel ROD” gæster øen med garanteret hygge omkring den fælles interesse for levende folkemusik..

Sidste år var det et halv-hemmeligt arrangement, der smittede af på hele ”bylivet” på Livø - til udelt glæde for øens øvrige gæster.

Aftenhyggen på kroen indbefattede et utal af unge og halvunge folkemusikere med løsslupne stemmer, harmonikaer, fioler, klarinetter, kontrabasser og alskens musikalske håndvåben.

- Og aldrig har vi set kaffepunch være SÅ populær, lyder det fra Jesper og Ulla Bergholdt, hhv. kjøgemester & Oldfrue på Livø feriecenter.

Som de små timer nærmede sig, blev de over 100 år gamle danske og svenske skillings- og ølviser støvet af og udsunget af karsken bælg til usigelig morskab for alle.

Denne gang får arrangementet er lidt mere officielt præg.

Ikke bare vil der altså være koncert med Vesselil fredag aften, men hele weekenden kan øens gæster nyde at være i selskab med de skønneste udøvere af den levende ny-nordiske folkemusik.

- Vi har fra Livøs side givet folkemusikerne et rigtig godt tilbud omkring træffet, så det forhåbentlig kan blive et åndehul i en for kunstnere trængt corona-tid.

- Og så håber vi til gengæld, at andre folkemusik-interesserede vil tage imod vores Folketosse ”all-inclusive-støtte-tilbud” med overnatning i dobbeltværelser i de gamle hyggelige ”drenge værelser”.

- For med hvert ”folketosse”-ophold, vi sælger, går en del af beløbet til opgradering af musikeropholdet - og til koncerten med Vesselil, fortæller Jesper og Ulla Bergholdt,

Værtsparret på Livø garanterer på forhånd, at naturen på Livø har antaget de flotteste efterårsfarver, og at der weekenden igennem vil være nordisk folkmusik i verdensklasse med indtil flere DMA-nominerede som aktører.

- Og så bidrager vi da i øvrigt også selv med pragtfuld mad med fokus på efterårets dejlige råvarer fra Livø og Limfjordslandet, fremhæver Jesper og Ulla Bergholdt,

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.