Kulturuge venter ”lige om hjørnet”

Fra lørdag går det løs i alle hjørner af Vesthimmerland

Souvenirs skyder sammen med Daniel Jul årets kulturuge i Vesthimmerland i gang lørdag 4. september på rampen ved Knabergaarden i Aalestrup. Arkivfoto

Souvenirs skyder sammen med Daniel Jul årets kulturuge i Vesthimmerland i gang lørdag 4. september på rampen ved Knabergaarden i Aalestrup. Arkivfoto

Den store vesthimmerlandske ”Aha”-kulturuge venter nu lige om hjørnet. Nærmere bestemt skydes ugen i gang, når Souvenirs og Daniel Jul lørdag giver koncert på rampen ved Knabergaarden i Aalestrup.

Her vil der utvivlsomt bl. a. blive mulighed for at skråle med på Souvenir-hits som ”Jeg hader Susanne” og ”Han tog et nattog”, alt imens mens Daniel Jul bidrager til festlighederne med akustisk guitarrock og jysk humor med et glimt i øjet.

Tilbuddene i kulturugen spænder i øvrigt lige fra vegansk debat på en bondegård over fællessang i ALFA, debataften om kommunens kulturpolitik, børnekulturnat i Løgstør, musik for de unge i HotSpot i Aars og Johnny Cash-sange hos VW i Aalestrup til en operakoncert med Louise Fribo på rådhuset i Aars.

- Kulturugen er med til at sætte Vesthimmerland på landkortet, fordi vi alle har brug for kultur, om det så tiltaler bredden, forskelligheden eller skævheden.

- Vi har med kulturugen fået skabt et kulturudbud, som underbygger det gode liv og gør os endnu mere attraktive, når det gælder bosætning og oplevelser i vores kommune, og jeg håber, at alle aktører og

publikummer får en rigtig inspirerende og oplevelsesrig kulturuge, lyder det på forhånd fra kultur- og fritidsudvalgsformand Asger Andersen (S).

Kulturkonsulent i Vesthimmerland, Inge Lise Jæger Sørensen, glæder sig også til igen at kunne blænde op for Vesthimmerlands store kulturuge:

- Det seneste år har vi virkelig opdaget, hvor vigtig en rolle, kulturlivet og det omgivende fællesskab spiller i vores liv.

- Derfor glæder jeg mig også til et brag af en kulturuge, hvor vi kan fejre, at vi igen må samles om oplevelser, der forundrer, overrasker og begejstrer os, siger hun.

Kulturugen 2021 afsluttes med en intimkoncert med den aalborgensiske singer/songwriter Solvej og uddeling af Kulturprisen 2021.

Det kommer til at foregå søndag 12. september i Kulturhus Søttrup.

Det komplette program for kulturugen kan nærmere studeres på kulturugens hjemmeside www.kulturugenaha.dk

Det er fjerde gang, Kulturugen Aha! løber af stablen i Vesthimmerland.

Kulturugen finder normalt sted i uge 10, men på grund af coronavirus har kommunens kultur- og fritidsudvalg i denne omgang valgt at udsætte kulturugen til uge 36.

I 2022 vender kulturugen tilbage til uge 10, og næste kulturuge venter således kun cirka et halvt år ude i fremtiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.