Politiet eftersøgte maskeret person: Ny brand ved FDF-hytte

Brandfolk fra Nordjyllands Beredskab fik reddet nærliggende bygning

Denne sortklædte og maskerede mand blev fanget på videokamera 2. juli ved en FDF-hytte på Brøndumvej i Brøndum øst for Løgstør.  <i>Foto: Nordjyllands Politi</i>

Denne sortklædte og maskerede mand blev fanget på videokamera 2. juli ved en FDF-hytte på Brøndumvej i Brøndum øst for Løgstør.  Foto: Nordjyllands Politi

SKARP SALLING: Mindre end en uge efter, at Nordjyllands Politi bad offentligheden om hjælp til at finde en maskeret person, som de mistænker for at stå bag en brand 2. juli ved en FDF-hytte på Brøndumvej ved Skarp Salling i Vesthimmerland, måtte Nordjyllands Beredskab lørdag aften endnu engang rykke ud til adressen.

Denne gang stod et skur i lys lue, og det nedbrændte fuldstændigt, oplyser indsatsleder Palle Olsen fra Nordjyllands Beredskab, som modtog alarmen kl. 21.31.

- Det var fuldstændigt overtændt, da vi kom herud. Men det har ikke bredt sig, og vi har fuldstændig styr på det, siger indsatslederen. Han nævner, at flammerne var tæt på at få fat i en nærliggende murstensbygning, men det fik brandfolkene fra stationen i Løgstør forhindret.

Det er det sorte skur midt i billedet ved FDF Sallings bygninger på Brøndumvej i Brøndum, som lørdag  aften er nedbrændt. <i>Foto: Google Maps</i>

Det er det sorte skur midt i billedet ved FDF Sallings bygninger på Brøndumvej i Brøndum, som lørdag  aften er nedbrændt. Foto: Google Maps

Ved branden 2. juli skete der kun begrænset skade på FDF Sallings bygninger på stedet. Ved den lejlighed blev en sortklædt og maskeret person fanget på overvågningskamera, og 11. juli gik Nordjyllands Politi ud med billederne til offentligheden i håb om at få hjælp til at få fingrene i gerningsmanden, som blev beskrevet som iført sort trøje, mørke bukser, grå strømper, sorte sneakers med hvid sål og grå handsker samt en sort elefanthue for sit ansigt.

- Vi ser altid med stor alvor på sager om brand, og især når vi - som i dette tilfælde - kan konstatere, at branden er antændt med vilje. Vi ved, at det kan være svært at genkende gerningsmanden, der er maskeret, men vi håber alligevel, at nogen har bemærket noget mistænkeligt omkring spejderhytten på gerningstidspunktet, lød det ved den lejlighed fra politikommissær Mikkel Brügmann fra Nordjyllands Politi.

En politipatrulje har været til stede ved den nye brand, men det er endnu for tidligt at sige, om den også var påsat og i givet fald, om mistanken retter sig mod samme person. Det meddelte politiet tidligt søndag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.