Vil slå verdensrekorden i hovedpudekamp

Henrik Buchholtz og Steen Voerså vil slå verdensrekorden i hovedpudekamp - 12. oktober i Arena Nord

Lars Larsen leverer de 4.000 hovedpuder i Arena Nord. Foto: Martin Damgaard <i>Michael Bygballe</i>

Lars Larsen leverer de 4.000 hovedpuder i Arena Nord. Foto: Martin Damgaard Michael Bygballe

FREDERIKSHAVN:3.813 deltagere i hovedpudekamp. Det er verdensrekorden, som blev sat i den tredjestørste by i USA, Chicago, i oktober 2013.

12. oktober i år står rekorden for fald. I hvert fald, hvis det står til Henrik Buchholtz og Steen Voerså, to gamle brydere, der har fået den vanvittige idé at samle 4.000 mennesker til hovedpudekamp i Arena Nord.

Dynekongen Lars Larsen

Idéen opstod i hovedet på Henrik Buchholtz en aften han sad og så ”Hvem vil være millionær” med dynekongen Lars Larsen som deltager.

- Min mor, Alice, døde af kræft for 13 måneder siden. Hovedpuden blev et symbol for hende den sidste tid, og idéen er, ud over at prøve at slå verdensrekorden - at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, siger Henrik Buchholtz.

For et symbolsk beløb på minimum 20 kroner får deltagerne en pude, som de må tage med hjem - og Buchholtz og Voerså har fået Lars Larsen med på idéen.

- Vi fandt ud af, at han skulle til Brønderslev og fejre sit 25 års jubilæum og tog derop og præsenterede ham for idéen på en parkeringsplads. Han gav et godt tilbud og leverer 4.000 hovedpuder til favørpris, siger Henrik Buchholtz, der håber at kunne overrække en stor check til TV2’s Knæk Canceren-show sidst i oktober.

Guinness Book of Records

- Folk taler stadig om Bill Clintons besøg i Arena Nord i 2006. Vi vil give folk i Frederikshavn Kommune en ny historie at snakke om, siger Henrik Buchholtz, der vil lave en ”sundhedsdag for hele familien.”

For øjeblikket ligger de to arrangører vandrette for at få de mange praktiske detaljer og logistikken på plads til rekordforsøget, der skal sikre Frederikshavn en plads i Guinness Book Of Records.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.