Weldon hovednavn på Ordkraft

Den 82-årige forfatter Fay Weldon har skrevet både humoristisk og satirisk om kvinder, kønsroller og seksualitet i et mandsdomineret samfund. Til april kommer hun til Aalborg som det spektakulære hovednavn på litteraturfestivalen Ordkraft

Fay Weldon, 82 år brød igennem internationalt med ”En hundjævels bekendelser”

Fay Weldon, 82 år brød igennem internationalt med ”En hundjævels bekendelser”

Den verdenskendte britiske forfatter Fay Weldon er med, når litteraturfestivalen Ordkraft på Nordkraft i Aalborg slår dørene op i dagene 18. til 20. april.

- Vi har gennem et godt stykke tid arbejdet på at få et stort, udenlandsk navn til Aalborg, og da vi først fik ”hul igennem” til Fay Weldon, mødte vi megen velvilje og imødekommenhed, så vi kunne indgå en aftale om hendes deltagelse, siger projektleder Ove Hesselbjerg

Fay Weldon slog internationalt igennem med romanen ”En hundjævels bekendelser”, der udkom på dansk i 1985, men hun debuterede som romanforfatter helt tilbage i 1967 med romanen ”The Fat Womans Joke”.

Siden da har den produktive forfatter udgiver flere end 25 romaner, hvortil kommer en stribe novellesamlinger, essays, TV-dramatik og talrige artikler til aviser og tidsskrifter.

Fay Weldon vil også være kendt som den, der skrev det første afsnit til BBCs prisbelønnede og succesrige TV-drama-serie, ”Upstairs Downstairs” (Herskab og Tjenestefolk).

Den 82-årige Fay Weldon er kendt for gennem sin lange litterære karriere at fokusere på problemstillinger, der knytter sig til feminismen. Genkomne motiver er kønsroller og seksualitet samt kvinders problemer i et mandsdomineret samfund.

”En hundjævels bekendelser” handler således om en kvindes grusomme hævn, da hun bliver forladt af sin mand til fordel for et smukkere eksemplar af kvindekønnet. Hendes romaner er kendetegnet med en kontant og ganske realistisk skildret verden, hvor der dog også bliver gjort plads til farverige elementer som hekseri. Og samtidig er hendes prosa farvet af grotesk humor og grum satire, der kan slå over i karikatur rettet mod begge køn.

- Vi glæder os til at præsentere publikum for Fay Weldon og hendes forfatterskab. I det hele taget glæder vis os til et tre dages festfyrværkeri af ord og fortællinger, siger Ove Hesselbjerg.

”Ordkraft” 2013 bliver nummer tre i rækken. Første år var der 4000 besøgende, sidste år 6000.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Grusomt anklageskrift
Luk