Takeaway‑anmeldelser

Populær burgerbar serverer måltid i topklassen: - Biddet i burgeren var mageløst

Burgeren er den absolutte stjerne, men pomfritterne er også værd at tage med hjem fra burgerkæde midt i Aalborg

Det er et særdeles pænt syn, der møder én, når man åbner op for boksen med burger, pommes frites og mayo. Foto: Søren Kjær

Det er et særdeles pænt syn, der møder én, når man åbner op for boksen med burger, pommes frites og mayo. Foto: Søren Kjær

Søndag aften nærmede sig, og som ofte var det for mit vedkommende en dag i fodboldens tegn foran fjernsynet. Det spiller godt sammen med en omgang take-away, og da hylderne i køleskabet viste sin gennemsigtige overflade, valgte jeg at hente mad fra Grillen Burgerbar, som ligger midt i Aalborg.

Jeg bestilte den klassiske "Bacon & Cheese" burger som menu, hvor man får fritter og mayo med. Tjeneren anbefalede en milkshake med chokolade som sidevogn, så den kørte jeg med.

OM ANMELDEREN: SØREN KJÆR

Jeg er 24 år og bor i Aalborg Vestby. Jeg forsøger at følge med i verden omkring os, og det gælder også for det aalborgensiske take-away miljø. Mad udefra er ofte den "nemme løsning", når jeg skal kompensere for en lang dag på arbejde.

Jeg er vokset op med et traditionelt dansk køkken, men horisonterne er siden blevet udvidet. Det asiatiske og specielt indiske køkken har fået et særligt tag i mig. Men jeg er heller ikke bleg for at kaste mig over en omgang friturestegt kød og tilbehør.

I min fritid følger jeg med i politik og sport. Jeg cykler mountainbike de få steder, hvor jeg kan finde kuperet terræn i Nordjylland.

Hurtig mad - men så alligevel ikke

Efter knap 10 minutter modtog jeg forbløffende hurtigt maden, som blev overrakt med et stort smil. Milkshaken lod dog vente på sig, og jeg blev nødt til at vente fem minutter, før hun konstaterede, at maskinen ikke virkede. Det kan jo ske, men det var lidt skuffende, at det ikke var opklaret, inden maden var færdig.

Jeg købte en dåsecola med i stedet, og dermed endte det i en samlet pris på 104 kroner, da jeg havde tilføjet en estragon mayo. På vejen hjem var lysreguleringerne på min side, og jeg nåede hjem i min lejlighed i Vestbyen på 10 minutter.

Man kan vælge, om man vil bestille burgeren med eller uden salat. Foto: Søren Kjær

Man kan vælge, om man vil bestille burgeren med eller uden salat. Foto: Søren Kjær

Fortræffelig smag og pænt udseende

Burgeren lignede en af de modeller, som man ofte ser i udlandet, når restauranter skal lokke folk indenfor. Den stod knivskarp med den brune brioche-bolle, som skinnede øverst, hvorefter salat, pickles, cheddarost samt bøffen formede sig pænt derefter.

Biddet i burgeren var mageløs. Tænderne skar sig igennem som en nyslebet rundsav i et tørt stykke træ. Det skyldtes, at den bløde bolle var sat sammen med en bøf, som var stegt akkurat så rød, som den skal være, når den skal i en burger. De mange stykker bacon havde samtidig en blødhed over sig, så det smeltede godt sammen med cheddarosten.

Grillen Burgerbar

Åbningstider:

Søndag til torsdag: 11.30-21.30

Fredag til lørdag: 11.30 til 22.00

Adresse: Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Grillen Burgerbar har restauranter i Vejle, Herning, Aarhus, Aalborg og flere steder i København.

Cheddarosten og baconen ligger i smuk symbiose. Foto: Søren Kjær

Cheddarosten og baconen ligger i smuk symbiose. Foto: Søren Kjær

De brede stykker pickles var med til at gøre burgeren saftig, og derfor gjorde det slet ikke noget, at der var et skrabet lag dressing i. Tværtimod var det en fornøjelse sætte tænderne i en burger, hvor man kunne få en smagsfornemmelse af det forskellige fyld. Kødet og brødet kom til sin ret, uden det overhovedet blev tørt.

Mayo mangler smag, og varmen forsvinder hurtigt

Varmen fra maden var desværre en anelse forduftet. Om det skyldes min forgæves ventetid på milkshaken eller turen hjem, er svært at sige.

Pommes fritterne var steg perfekt. Foto: Søren Kjær

Pommes fritterne var steg perfekt. Foto: Søren Kjær

Det gjorde desværre også sit udslag i pomfritterne. Det var ellers tydeligt, at de var blevet stegt perfekt i frituregryden, så de var sprøde, mens der stadig var et godt bid i.

Hvis man skal sætte noget negativt på menuen udover den aftagende varme, er det dyppelsen til pomfritterne.

Jeg skulle anstrenge mig for at kende forskel på min estragon mayo og den almindelige, hvor jeg havde foretrukket estragonen i grovere stykker. Begge var en anelse for syrlige til min smag.

De to forskellige mayo, som jeg havde bestilt med til min menu. Foto: Søren Kjær

De to forskellige mayo, som jeg havde bestilt med til min menu. Foto: Søren Kjær

Men det kan ikke fjerne den samlede oplevelse af, at det var en rigtig god menu, jeg havde fået på min fodboldsøndag. Burgeren var simpelthen i topklasse. Der er ikke meget dressing i, men det er stadig en fedtet omgang mad, man får fra Grillen Burgerbar. Men hvis man ikke søger dét, er det nok ikke stedet, man bestiller mad fra.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.