Byplanlægning Plus

Efterskole skaber nyt liv i Rønbjerg

Ranum Efterskole vil lave maritim base på havn, der både kan opgradere elevernes aktiviteter og give nye tilbud til offentligheden

Windsurfing er noget af det, som Ranum Efterskole kan tilbyde at leje ud, hvis man får gennemført sine planer for en maritim base i Rønbjerg Havn. Arkivfoto: Claus søndberg

Windsurfing er noget af det, som Ranum Efterskole kan tilbyde at leje ud, hvis man får gennemført sine planer for en maritim base i Rønbjerg Havn. Arkivfoto: Claus søndberg

RØNBJERG/RANUM:Går det, som man ønsker på Ranum Efterskole, så kan man se frem til ekstra meget liv på Rønbjerg Havn næste sommer.

Her har den vandglade institutions elever i forvejen en del aktiviteter med sejlads af forskellige typer. Nu beder man imidlertid Vesthimmerland Kommune om en flydebro, som man selv vil supplere med en bygning, der både kan rumme fartøjer og undervisningslokaler.

- Der er tale om aktiviteter, vi har i forvejen, som vi gerne vil give bedre faciliteter og muligheder. Bliver det, som vi helst vil, så vil vi kunne står for udlejning af både og andet udstyr, ligesom der vil kunne blive adgang til vildmarksbad og andet for andre end efterskolens elever. Men vi går i gang under alle omstændigheder, fortæller forstander Olav Storm.

Borgmester hørte med

Et sådant projekt vil give en betragtelig forøgelse af livet i Rønbjerg Havn i årets sejlbare måneder. Noget der givet også vil give en synergi-effekt med naboen, Landal Rønbjerg Feriecenter.

Derfor er kommunen da også interesseret i at bidrage til projektet. Både fordi man gerne vil have mere at byde elever og turister på, og fordi efterskolen skal leje bådpladser af kommunen.

Planerne fremlagde Olav Storm selv på ugens møde hos teknik- og miljøudvalget, og her blev politikerne suppleret med formanden og næstformanden fra det toneangivende økonomiudvalg, Borgmester Per Bach Laursen (V) og viceborgmester Theresa Berg Andersen (SF).

- Det ser spændende ud. Vi indstiller ønsket til forhandlingerne om næste års budget, det er det vi kan gøre lige nu, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Uffe Bro (S).

Færdig til foråret

Helt konkret er der tale om 500.000 kroner til en ny flydebro, som efterskolen beder kommunen om at finansiere. Så vil efterskolen om muligt selv finde resten af pengene, der beløber sig til yderligere nogle millioner kroner, hvis projektet skal realiseres fuldt ud.

Mindst får man udvidet, så faciliteterne passer bedre til de mange elever, der er brugere af havnen.

- Faktisk har vi dagligt mellem 100 og 160 elever på vandet i et eller andet omfang, fortæller forstanderen for de elever, der i år tæller 430 unge fra et rekordstort antal lande, fortæller forstanderen.

Han venter at projektet vil kunne stå færdigt i løbet af foråret, uanset hvilket omfang det får. Der vil dog også kunne blive tale om at bygge i de etaper, der er mulighed for og råd til hen ad vejen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst