Fladbrød med skrabet oksekød er himmelråbende dyrt i Vestbyen

Smagen er fin, men brød med lidt kød smurt på - med ris som tilbehør - bør ikke koste så meget

Retten smager udmærket, men prisen er høj. Foto: Anders Andersen

Retten smager udmærket, men prisen er høj. Foto: Anders Andersen

AALBORG:Stedet er meget mellemøstligt indrettet. Musikvideoer på arabisk giver et lavmælt lydtæppe til restauranten i Vestbyen, som indvendigt prydes af farvestrålende interiør i imiteret læder og fire store infoskærme med et overvældende udvalg af retter.

Jeg har vovet mig ind på Mhanna, som er en libanesisk restaurant i Vestbyen. Den ligger ved siden af Haraldslund svømmehal. Her har den ligget i nogle få år. Jeg har ofte været her. Jeg plejer at få noget helt andet, men nogen gange skal man jo være prøvekanin, så jeg hopper ud af min comfort zone og springer den pizza over, jeg har haft i tankerne de sidste par timer.

Om anmelderen

Jeg er en knap to meter høj, kødelskende mand på 46 år, der stadig er i voksealderen. Jeg bor i hus i Klarup med min samlever. Jeg styrketræner flere gange om ugen, og når jeg er alene hjemme eller strander i byen, ender det gerne i fastfood.

Jeg bliver først vegetar den dag, den sidste ko, gris eller ged på Jorden er blevet ædt. Jeg kan lokkes til vegetarmad, hvis det smager godt, men uden kød mangler der lige som altid noget.

Efter et minutters overvejelse vælger jeg nr. 58, "Arayes", som er ristet fladbrød fyldt med kafta (krydret hakket oksekød). Jeg får at vide, at de lægger fladbrødene på grillen sammen med kødet. Det lyder jo spændende.

Jeg får lov til at vælge mellem ris og kartofler som tilbehør. Jeg snupper det første.

Der går 10 minutter, får jeg at vide, så jeg besøger lige det lille hus imens. Jeg googler retten og kan se, at "arayes" betyder brud og gom og henviser til, den kontrast, der er mellem mørkt, hakket kød og det hvide brød. Retten serveres traditionelt med pitabrød og hakket lammekød, men her i Vestbyen er det tilsyneladende tilpasset den danske smag.

Restaurant Mhanna er en libanesisk restaurant, der ligger i Vestbyen i Aalborg, lige ud til Kastetvej. Aalborg Tennisklub og Haraldslund Vand- og Kulturhus er naboer. Foto: Anders Andersen

Restaurant Mhanna er en libanesisk restaurant, der ligger i Vestbyen i Aalborg, lige ud til Kastetvej. Aalborg Tennisklub og Haraldslund Vand- og Kulturhus er naboer. Foto: Anders Andersen

Jeg får retten efter få minutter. Fladbrødene er saftige og gennemvædede af olie. De er skåret ud i trekanter og er klappet sammen. Indvendigt har de fået smurt et tyndt lag hakket oksekød med et ubestemmeligt krydderi i.

Smagen er fint balanceret. Men der er godt nok ikke meget kød i den ret. Hvis jeg skrabede alt kødet af ville jeg højest have nok til en halv bøf ... og jeg plejer altså at tage to gange, når der er dansk bøf med bløde løg på bordet derhjemme.

Kødet har ikke meget grønt eller tomat blandet i. Det er lidt skuffende. Jeg må nøjes med at spise mig mæt i ris og fladbrød.

Der burde være blevet plads til et par grillede tomater eller lidt salat til retten, men nej, sådan skal det åbenbart ikke være.

Der er ikke mange ingredienser i den simple ret, "arayes". Foto: Anders Andersen

Der er ikke mange ingredienser i den simple ret, "arayes". Foto: Anders Andersen

Det er for sølle at servere sådan en ret til himmelråbende 95 kroner. Det er alt, alt for dyrt i forhold til de anvendte ingredienser. Det er en yderst simpel ret, der ikke kræver megen forberedelsestid eller store mængder råvarer. Det bør prisen afspejle bedre.

Jeg fik maden hurtigt og den smagte fint, men når prisen er så høj, er jeg nødt til at trække en karakter fra den samlede bedømmelse. Derfor ender Mhanna på 2 ud af 6 sodavand.

Mhanna

Adresse: Kastetvej 67, 9000 Aalborg.

Åbningstider: Mandag - fredag: 11 - 21:30. Lørdag - søndag: 14 - 21:30.

Om: Libanesisk restaurant og pizzeria i Vestbyen i Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk