Takeaway‑anmeldelser

Pizzeria hyldes på Facebook, Google og Tripadvisor ... men jeg har smagt langt bedre

Brugere kalder det for Aalborgs bedste pizzeria og drysser topkarakter udover det hele. NORDJYSKEs anmelder har ikke lyst til at komme der igen

Denne pizza kan på ingen måder leve op til brugernes skamrosning. Foto: Anders Andersen

Denne pizza kan på ingen måder leve op til brugernes skamrosning. Foto: Anders Andersen

AALBORG:Jeg bliver sikkert overfaldet med vrede kommentarer fra stedets mange trofaste kunder, men det må jeg leve med. Jeg er dybt uenig i deres bedømmelse af dette pizzeria.

Jeg og en ven fik pludselig lyst til pizza en kedelig tirsdag aften. Jeg havde lige været til træning. Han skulle videre i byen. Jeg havde fået stedet anbefalet og havde derfor tjekket det ud på nettet på forhånd. Det så lovende ud.

Sapori D'Italia ligger i Reberbansgade i Aalborg. Foto: Anders Andersen

Sapori D'Italia ligger i Reberbansgade i Aalborg. Foto: Anders Andersen

Pizzeria Sapori D'Italia scorer virkelig højt hos brugerne: Facebook: 4.7 (23 anmeldelser), Google: 4.5 (89 anmeldelser) og på Tripadvisor: 5.0 (16 anmeldelser) får den næsten lutter topkarakterer.

Adskillige brugere hylder Sapori D'Italia i Reberbansgade som Aalborgs bedste pizzeria. De roser bunden og fyldet og kører gerne langvejs fra for at hente.

Hos Sapori D'italia bestilte jeg nr. 22. Forte med mozzarella, stærk salami, gorgonzola og løg. Jeg var lidt sulten, så jeg nappede den i familieudgaven til 140 kroner. Dertil kommer lidt ekstra fyld i form af oksekød (10 kroner), parmaskinke (10 kroner) og bacon (5 kroner) ... jeg elsker kød på mine pizzaer.

Desværre har stedet ingen online-bestilling. Så jeg ringede i stedet for. Jeg fik at vide, at der ville gå 20 minutter. Det passede præcist på klokkeslættet. Vi var der et minut før, hvor pizzamanden var i færd med at lukke låget på pizzabakken. Det kan man da kalde for timing.

Lokalet er spartansk indrettet, men dog fint nok til en hurtig pizza. Foto: Anders Andersen

Lokalet er spartansk indrettet, men dog fint nok til en hurtig pizza. Foto: Anders Andersen

Vi glædede os til at sætte tænderne i den, så vi skyndte os hjem med dagens bytte. Vi fik hurtigt lagt den ned på bordet og kastede os ud i det.

Bunden, der bliver rost til skyerne af mange kunder, smager som de fleste andre steder. Den er fint sprød og tynd og bagt helt perfekt. Men desværre temmelig kedelig i smagen. Jeg ville ikke kunne skelne bunden fra tusindvis af andre, jeg har smagt, hvis det kom til en blindsmagning.

Om anmelderen

Jeg er en knap to meter høj, kødelskende mand på 46 år, der stadig er i voksealderen. Jeg bor i hus i Klarup med min samlever. Jeg styrketræner og spiller golf. Når jeg er alene hjemme eller i byen, ender det gerne i fastfood.

Jeg bliver først vegetar den dag, den sidste ko, gris eller ged på Jorden er blevet ædt. Jeg kan lokkes til vegetarmad, hvis det smager godt, men uden kød mangler der lige som altid noget.

Fyldet var der generelt rigeligt af og det var jævnt fordelt. Jeg kunne dog godt savne en anelse mere ost og meget mere af den stærke salami, som der var alt for lidt af!

Parmaskinken var god. Resten af kødet var til den kedelige side. Oksekødet smagte absolut ikke af noget. Baconen var ikke sprød, den var nærmere sådan lidt slatten i det. Synes også pizzaen alt i alt manglede noget krydderi.

Prisen var til gengæld okay. 140 kroner for en familiepizza (70 kroner for almindelig) er fair nok. Ekstra fyld koster i øvrigt mellem fem og 10 kroner, hvilket også er rimeligt. Dåsecolaerne kostede dog 20 kroner stykket, hvilket er virkeligt dyrt.

Alt i alt er jeg ganske uforstående overfor, at dette i følge mange brugere skulle være byens bedste pizzeria. Jeg har smagt langt bedre, eksempelvis hos San Giovanni og hos Sticchi's.

Men inden i nu finder høtyvene frem og tropper op på redaktionen for at riste mig, så lad mig skynde mig at understrege, at det skam ikke var nogen dårlig pizza. Den var bare på ingen måder til topkarakter, eller noget der ligner det. Det var en pizza på det jævne, ligesom hos de fleste andre steder. Det er ikke et sted, jeg har lyst til at besøge igen. Deres pizzaer er alt for anonyme.

Når minusser og plusser gøres op, lander jeg derfor på 3 af 6 sodavand.

Pizzeria Italiana Sapori D'Italia

Adresse: Reberbansgade 2, Aalborg

Åbningstider: mandag - søndag: 16.30–22.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.