Populær havnerestaurant serverer take-away-sushi: Men smagen lod vente på sig

Den populære restaurant ligger idyllisk på havnefronten med en af Aalborgs bedste udsigter. Men når maden bliver bragt hjem, viser sig nogle svagheder

Dobbelt laks maki med flødeost & seven spices i forgrunden samt yellowtail maki med asparges i baggrunden. Foto: Søren Kjær

Dobbelt laks maki med flødeost & seven spices i forgrunden samt yellowtail maki med asparges i baggrunden. Foto: Søren Kjær

Jeg havde bestilt sushi på Restaurant Fusions hjemmeside. I modsætning til DSB og arrogante musikere var jeg ankommet 20 minutter før tid, og ventetiden brugte jeg til at sidde på havnens bænke, hvor udsigten over Limfjorden blev beskuet.

Det duftede så småt af fisk. Var det fra limfjorden eller restauranten? Der var stadig 10 minutter til min bestilling, men jeg opsøgte alligevel Fusion, som ligger et stenkast fra vandet. Den hvide, mondæne bygning tronede flot på Aalborgs centrale havnefront.

Bygningen bærer præg af ny nordisk design. Det gør restauranten også. Enkel, minimalistisk og pæne møbler. Og selvom jeg ankommer 10 minutter før, er bestillingen klar.

I restauranten er der en overvældende udsigt over Limfjorden, som gør mig lidt ærgerlig over, at jeg skal bringe maden hjem i min murstenslejlighed i vestbyens støvede gader.

De 32 stykker sushi, som jeg bestiller, koster 285 kroner, og jeg skal dele portionen med en ven. Det er den største menu passende til to personer, som der stod opgjort på Fusions hjemmeside.

To bægre soya og et bæger chilimayo brugte jeg som dyppelse. Jeg tabte min sushi i dyppelsen et par gange, hvilket ikke kan anbefales. Foto: Søren Kjær

To bægre soya og et bæger chilimayo brugte jeg som dyppelse. Jeg tabte min sushi i dyppelsen et par gange, hvilket ikke kan anbefales. Foto: Søren Kjær

To bægre med soya samt wasabi og ingefær følger med som en del af menuen. Mit vestlige sind har gjort, at jeg har tilføjet en chili-mayo som tilbehør, så derfor kommer jeg af med 297 kroner i alt.

De 32 stykker fordelt over lige dele laks, krabbe, tun og yellow tail.

Sushi-stykkerne er pænt anrettet. Stykkerne er dekoreret med tobiko i grønne og orange farver. Der er desuden blevet drysset krydderier over sushien. Det er pænt anlagt.

Jeg synes hverken, at stykkerne med laks og yellow tail kommer til sin ret. Fisken er for passiv i smagen. De skal desværre dyppes for meget i soya for, at smagen bliver kraftig nok til mine smagsløg.

I Sushien med yellow tail bliver fisken trumfet af aspargesene og avocadoen, da smagen simpelthen mangler. Laks maki kommer med laks inde i og uden på, og der er nok af det, men desværre bliver min smagssans heller ikke her tilfredsstillet.

Spicy tuna kommer er derimod mere prangende. Den friske smag af tun fylder min mund, hvorefter den stærke chili kommer snigende. Det var en rigtig fin oplevelse.

Otte spicy tuna maki øverst som var stærk på tungen. De neders otte er California maki, som er med krabbe.

Otte spicy tuna maki øverst som var stærk på tungen. De neders otte er California maki, som er med krabbe.

Sushien med krabbe lider desværre under samme problem som dem med yellow tail og laks. Smagen mangler. Ret skal være ret, det er sjældent, man får en ud-af-kroppen oplevelse af at spise krabbe. Smagen er ofte tilbageholdende. Men det var godt nok ikke af meget, det smagte.

Konsistensen er ellers fin i alle stykker. Risene er kogt tilpas uden for meget bid og grøntsagerne er friske. Det knaser godt i munden, og det er rigtig fint. Men jeg har ikke bestilt sushi for at smage på sprødt asparges og agurk.

Jeg må generelt ty for meget til min soya og chili mayo for, at fisken kommer helt op at sprælle. Sidstnævnte fungerer som kviksand, når jeg dypper det. Sushien bliver et par gange liggende deri. Det skyldes helt sikkert min manglende evne til at håndtere pinde.

OM ANMELDEREN: SØREN KJÆR

Jeg er 24 år og bor i Aalborg Vestby. Jeg forsøger at følge med i verden omkring os, og det gælder også for det aalborgensiske take-away miljø. Mad udefra er ofte den "nemme løsning", når jeg skal kompensere for en lang dag på arbejde.

Jeg er vokset op med et traditionelt dansk køkken, men horisonterne er siden blevet udvidet. Det asiatiske og specielt indiske køkken har fået et særligt tag i mig. Men jeg er heller ikke bleg for at kaste mig over en omgang friturestegt kød og tilbehør.

I min fritid følger jeg med i politik og sport. Jeg cykler mountainbike de få steder, hvor jeg kan finde kuperet terræn i Nordjylland.

Vi får spist alle stykker i bakken. 16 hver. Vi er to personer, der kan spise til, og vi kunne sagtens have spist noget mere. Fisken fylder meget i stykkerne, hvilket desværre har den konsekvens, at der ikke er særligt meget ris på. Det er nok for smagens skyld, men det koster lidt på mætheden.

Jeg kunne sagtens have spist fire stykker mere, og det kunne min ven også. Det er synd, når det er den største sushiboks til to personer.

Selvom jeg ikke bliver helt mæt, og fisken mangler smag, er det stadig en ok oplevelse. 32 stykker sushi til 285 kroner er heller ikke dyrt, så Restaurant Fusion ender med at få tre sodavand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.