EMNER Plus

Samler underskrifter for bevarelse af N8

Tidligere bruger og ansatte bag initiativ til støtte for sengeafsnit

Johannes Jensen var slet ikke i tvivl, da Tina Jensen, selv tidligere bruger af det psykiatriske sengeafsnit N8 i Thisted, spurgte, om han ville skrive under på, at Døgnhuset skal bevares. Foto: Peter Mørk

Johannes Jensen var slet ikke i tvivl, da Tina Jensen, selv tidligere bruger af det psykiatriske sengeafsnit N8 i Thisted, spurgte, om han ville skrive under på, at Døgnhuset skal bevares. Foto: Peter Mørk

THY-MORS:Der skal handles hurtigt, føler brugere og personale ved det psykiatriske sengeafsnit N8, der i et spareforslag fra psykiatriledelsen i Region Nordjylland er udpeget til lukning. Derfor er en underskriftindsamling lynhurtigt blevet stablet på benene.

Tina Jensen, tidligere bruger af N8 i Thisted, er en af de udfarende kræfter i indsamlingen. Der ligger allerede lister flere steder i Thy, og der vil også blive sendt nogle til Mors. I går brugte Tina Jensen nogle timer på at standse forbipasserende på gågaden i Thisted for at bede om deres underskrift.

Kampen for at bevare de psykiatriske sengepladser i Thisted koordineres blandt andet via Facebookgruppen ”Bevar Døgnhuset N8 i Thisted”. Gruppen, der blev oprettet tirsdag formiddag, var torsdag sidst på eftermiddagen allerede oppe på knap 700 medlemmer.

Forslaget om at nedlægge afsnit N8, der har 16 sengepladser, er det mest markante af de spareforslag, der er nævnt i administrationens katalog over ønsker og spareforslag til budget 2015. Hvis huset lukkes, så skal psykiatriske patienter fra Thy og Mors indlægges i Brønderslev i stedet.

Frygter konsekvenserne

Ulrik Neess, der er formand for foreningen Bedre Psykiatri Thisted-Mors og medlem af foreningens landsbestyrelse, frygter, at det vil få alvorlige konsekvenser for både patienterne og deres pårørende, hvis der ikke længere er et lokalt tilbud i den vestlige del af regionen.

- Det vil være hul i hovedet at lukke N8, både menneskeligt og økonomisk, siger han og fortsætter:

- Al sund fornuft siger, at behandling af psykiatriske patienter skal ske lokalt. Der får man de bedste resultater. Hvis der er så langt til behandlingstilbuddet, så vil der ofte gå længere tid, inden patienterne kommer ind, og det betyder, at de bliver dårligere. Det vil igen betyde længere forløb og flere genindlæggelser.

Ulrik Neess understreger også risikoen for, at patienterne mister kontakt til deres pårørende, hvis de indlægges i Brønderslev i stedet for Thisted.

- I psykiatrien er man ellers blevet mere opmærksom på, at pårørende er en meget vigtig ressource, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.