Skøn gourmet-oplevelse til fair pris: Hvis du er træt af fedtet junkfood, skal du hente din mad her

Hos gourmet-takeaway i Gug får du en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Her er de tapas-retter, du skal gå efter

Det er svært at vælge blandt alle de lækre tapas-retter. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Det er svært at vælge blandt alle de lækre tapas-retter. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Sommeren vendte tilbage her i ugen, og det skulle fejres.

En veninde og jeg havde lyst til noget lækkert mad og noget, som vi kunne spise ude i det skønne solskinsvejr. Men det behøvede ikke at være den helt fedtede omgang junkfood.

Jeg har tidligere anmeldt Fandanko, som bevæger sig i den genre. Den anmeldelse kan du læse her:

Jeg har længe gerne vil besøge Mums i Gug, som jeg er blevet anbefalet af en kollega.

Et hurtigt kig på hjemmesiden afslører, at her går man op i kvalitet. De beskriver sig selv som et "gourmet-mekka" og lover en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Så forventningerne var høje, da vi satte os i bilen for at køre ud til på Mums på Gugvej.

Æstetikken er i højsædet, når man træder ind ad døren. Stedet huser også en butik, hvor man kan købe forskellige mad-produkter - af den slags man har lyst til at have stående fremme på køkkenbordet. I kender godt typen, der har alverdens lækre olier og krydderier linet op. Det kan godt være, at de har været forbi her for at handle.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Min veninde og jeg havde på forhånd besluttet os for, at vi skulle have tapas. Vi tog et kig på de mange forskellige retter, som stod klar i disken. Vi blev anbefalet at vælge seks retter til 139 kroner. En umiddelbart fair pris, men det er lidt flere penge, end jeg normalt bruger på takeaway.

Vi skulle lige have nogle minutter til at overveje, hvilke af de mange flotte og sirligt anrettede retter, vi ville have. Det fine ved Mums er, at der både er forretter, hovedretter og desserter. Og man vælger helt selv, hvordan man vil sammensætte sin tapasanretning.

OM ANMELDEREN: KATHRINE LYKKEGAARD JEPPESEN

Jeg er en 26-årig kvinde, der bor alene i en lejlighed midt i nordens Paris.

Jeg spiser takeaway, når jeg har tømmermænd - eller når køleskabet er gabende tomt. Når jeg har gæster, foretrækker jeg også at hente noget lækkert, frem for at bruge flere timer i køkkenet selv.

Jeg spiser stort set al slags mad - i hvert fald hvad der er sådan relativt etisk forsvarligt. Men jeg hader følelsen af ikke at blive ordentligt mæt. Lad dig ikke narre - selvom jeg er en ung kvinde, spiser jeg som en teenage-dreng i voksealderen.

Til sidst lykkedes det at vælge seks retter hver, og herefter var vi hurtigt ude af døren. Der hører brød med til retterne, og vi bestilte også to italienske sodavand til 20 kroner stykket.

Her kan du se alle de tapas, vi fik. Klik for at se, hvad der er i skålene (nogle retter fik vi flere af).

Disse retter skal du gå efter

Destinationen blev Østerådalen, og her fik vi sat os til rette i det dejlige solskinsvejr klar til at give os i kast med de mange retter.

Og en række af retterne fortjener at blive fremhævet.

Vi startede begge ud med røget laks, råsyltede løg og dildcreme. Less is more, og retten fungerer lige, som den skal. Vi kunne tydeligt smage, at råvarerne er af høj kvalitet.

En af min medspisers udvalgte hovedretter var røget okseinderlår med flager af Unika havgus (ost), syltede forårsløg og krydderurte-mayo, og det var en af hendes klare favoritter. Hun beskriver kødet som mørt - og kombinationen af ingredienserne er lige i øjet.

Her er en af mine medspisers favoritter. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Her er en af mine medspisers favoritter. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Vi fik begge to en hovedret med røget hjortekød, lidt grønt, peberrodscreme og ribs. Jeg har sjældent smagt noget kød, der er så mørt. Det er, som om at det smelter på tungen.

Hjortekødet er både min og min venindes favorit. Kødet er simpelthen så mørt. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Hjortekødet er både min og min venindes favorit. Kødet er simpelthen så mørt. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Til sidst fortjener de to desserter, vi fik, ros. Min veninde gik med osteanretningen, som bestod af tre gode - og ret forskellige - danske oste. Jeg fik æblekage med flødeskum. Og bare det at det er muligt at få dessert trækker altså op i min bog. Det fuldender virkelig det samlede smagsindtryk.

Næste gang tror jeg både, at jeg skal have en sød dessert OG en osteanretning. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Næste gang tror jeg både, at jeg skal have en sød dessert OG en osteanretning. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Til gengæld synes jeg, at du skal gå udenom de små sliders (mini-burgere om man vil). Der er mere modefænomen over dem end en smagsoplevelse. Og så manglede der fyld i den alt for dominerende søde bolle.

Kyllingesalaten med grønne asparges og bacon-crumble vil jeg nok heller ikke vælge en anden gang. Smagen af kylling spillede godt sammen med de øvrige retter, men selve kyllingesalaten smager hverken bedre eller ringere end en, man kan købe færdiglavet i et supermarked.

Vælg noget andet end den lille burger med pulled pork. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Vælg noget andet end den lille burger med pulled pork. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Men samlet set var smagsoplevelsen helt i top. Jeg blev mæt, og kvaliteten levede fuldt ud op til den relativt høje pris på 139 kroner. Hele konceptet fortjener ros, og selvom jeg bor i centrum af Aalborg med et hav af takeaway-muligheder lige ude foran døren, bliver det langt fra sidste gang, at jeg besøger Mums i Gug.

Det eneste, der trækker ned, er de to lidt halv-kedelige retter, der indgik i vores tapas-anretning. Dem går vi udenom en anden gang. Men præcis som Mums lover på deres hjemmeside, så er det en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Derfor ender vi på fem ud af seks sodavand.

Mums - the spirit of taste

Åbningstider:

Mandag til torsdag: 10.00-17.30

Fredag: 10.00-19.00

Lørdag: 09.30-13.00

Adresse:

Gugvej 184, 9210 Aalborg SØ

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.