Takeaway‑anmeldelser

Sund burger var overraskende god: Det kunne man ikke sige om salaten

Sundt alternativ i Aalborg centrum laver gode burgere, men bør oppe sig på visse punkter

Foto: Anders Andersen

Foto: Anders Andersen

AALBORG:Den kliniske facade med logoet i blåt og grønt signalerer sundhed. Sådan noget plejer gerne at ende med små portioner og skyhøje priser, så det er med en vis skepsis, at jeg tager trinene ned i kælderlokalet.

De sidste par måneder har jeg sat mig selv på kur. Vægten er faldet med syv kilo. Heldigvis er jeg stadig en rigtig mand (100+ kilo) nogle uger endnu ...

Men vægten skal længere ned. Så en aften i byen, falder mit sultne blik på Eatlow i Reberbansgade, der reklamerer med sund takeaway.

På forhånd har jeg studeret menukortet på nettet. Maden kan bestilles online. Det tør jeg ikke, da jeg skal være sikker på, at maden ikke indeholder noget, jeg ikke kan lide.

Eatlow ligger i et beskedent kælderlokale i Reberbansgade i Aalborg. Foto: Anders Andersen

Eatlow ligger i et beskedent kælderlokale i Reberbansgade i Aalborg. Foto: Anders Andersen

To smilende piger ekspederer. En af dem i særdeles stramme træningsbukser. Hun har travlt. En kødrand af mennesker venter i det trange lokale.

Maden ser lækker ud. Man kan få forskellige varianter af burgere, wraps, salater og stenalderbrød. Det sidste skal jeg i hvert fald ikke have. Den kur har jeg prøvet. Den hjalp ikke.

Om anmelderen

Jeg er en knap to meter høj, kødelskende mand på 46 år, der stadig er i voksealderen. Jeg bor i hus i Klarup med min samlever. Jeg styrketræner flere gange om ugen, og når jeg er alene hjemme eller strander i byen, ender det gerne i fastfood.

Jeg bliver først vegetar den dag, den sidste ko, gris eller ged på Jorden er blevet ædt. Jeg kan lokkes til vegetarmad, hvis det smager godt, men uden kød mangler der lige som altid noget.

Mit valg falder på Spicy Burger, som er en proteinbolle med chili dressing, salat, tomat, pickles, oksekød, jalapeños, avocadocreme, Black Angus oksekød og bacon. Jeg hader pickles, så jeg bestiller uden og snupper en jordbær proteinshake og lidt blandet salat til.

Hjemmesiden oplyser, hvor mange kalorier der er i maden. Det er rigtigt smart, hvis man skal holde øje med vægten. Min burger har 732 kcal og shaken har 235 kcal.

Klokken er 18, så jeg får at vide, at der går cirka 20 minutter. Det er lidt længe synes jeg, men nok okay, tidspunktet taget i betragtning. Jeg går en tur imens. Maden er klar efter 26 minutter.

Kødet var desværre gennemstegt. Det ødelagde noget af fornøjelsen. Foto: Anders Andersen

Kødet var desværre gennemstegt. Det ødelagde noget af fornøjelsen. Foto: Anders Andersen

Få minutter senere sidder jeg med burgeren i hænderne. Bollen er særdeles velsmagende. Den er meget frisk og er en nydelse at lade tænderne synke ned i. De mange kerner giver et dejligt bid.

Salaten er sprød, tomaterne søde og dressingen er helt perfekt. Et passende lag guacamole er smurt ud over den ene bolle.

Baconen kunne ikke være stegt bedre. Knasende sprød og tilpas saltet.

Bøffen er også af høj kvalitet, men desværre er den gennemstegt, så den bliver lidt tør i det.

Desværre er burgeren også blevet lidt kold, sandsynligvis fordi ekspedienten brugte for lang tid på at lave salat og shake efter, at hun havde lagt den færdige burgeren ned i posen.

Jordbær proteinshaken er yderst forfriskende. Tilpas syrlig uden at være sød og med en dejlig rund eftersmag. Jeg ser alt for tit, at milkshakes bliver alt for søde, men ikke her. Den har også en passende størrelse. Udover de frosne jordbær er der også 35 gram proteinpulver i drikken.

Salaten er desværre kedelig. Jeg bestilte kartoffelsalat og bønner. Kartoffelsalaten mangler krydderi og smager lidt hengemt. Bønnerne smager fint.

Det eneste, der var godt ved den ekstra salat var bønnerne. Kartoffelsalat og kål var kedelig. Burgeren og shaken var til gengæld fremragende. Foto: Anders Andersen

Det eneste, der var godt ved den ekstra salat var bønnerne. Kartoffelsalat og kål var kedelig. Burgeren og shaken var til gengæld fremragende. Foto: Anders Andersen

Da jeg har drukket den sidste slurk og gumlet det sidste brød sidder jeg tilbage med et smil på læben og er dejligt mæt, uden at have forspist mig. Det var en god oplevelse at besøge Eatlow.

Burgeren koster 89 kroner, jordbærsmoothien 55 kroner og salaten 60 kroner. Den samlede regning lyder således på 194 kroner. En fair pris for et særdeles velsmagende måltid. .

Samlet set bedømmer jeg Eatlow til 4 ud af 6 sodavand. Tilbehøret trækker lidt ned, men ikke nok til at det koster en karakter.

Eatlow

Adresse: Reberbansgade 20, 9000 Aalborg.

Åbningstider: 11-20 alle ugens dage.

Om: Take away satser på sund take away: low carb food, proteinshakes, salater. Hjemmesiden oplyser antal kcal på alle menupunkter. Du kan bestille online.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.