Whisky Plus

Thyboer fremstiller whisky i unik proces: Målet er 30.000 liter årligt

En gård i Thy er et af de få steder i verden, der fremstiller whisky i alle led - lige fra dyrkning af økologisk maltbyg til brænderi af de gyldne dråber. Mød folkene bag det unikke gård-malteri

Jakob Stjernholm har de seneste par uger været i gang med test-destillater på den nye kedel. I dag er der tilsyn fra brandmyndighederne, og så kan den egentlige produktion komme i gang på fuldt tryk. Målet er at fremstille 20-30.000 liter spiritus om året. Det er fire-fem gange så meget som i dag. I baggrunden ses gårdmalteriet.

Jakob Stjernholm har de seneste par uger været i gang med test-destillater på den nye kedel. I dag er der tilsyn fra brandmyndighederne, og så kan den egentlige produktion komme i gang på fuldt tryk. Målet er at fremstille 20-30.000 liter spiritus om året. Det er fire-fem gange så meget som i dag. I baggrunden ses gårdmalteriet.

SØNDERHÅ:- Vi har lavet de første test-destillationer på apparatet - og det virker!

Jakob Stjernholm fremviser stolt den kobberfarvede kedel, ”Müller Brennerei...

Bliv abonnent på nordjyske.dk - helt uden binding!

Prøv 30 dage gratis

Herefter kt. 99 -/måned.

Har du allerede købt adgang?

Om NORDJYSKE Plus