annonce

Få inspiration til grøntsager og frugter til dit drivhus

Hvis du har et drivhus i din have eller på din altan, er der uanede muligheder for, hvad du kan få til gro i dit drivhus. Der er alt fra det mere traditionelle som tomater og agurker over almene frugter som vindruer og nektariner til mere eksotiske planter som kiwi eller ananas. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

Drivhus <i>-</i>

Drivhus -

Uanset om du er en erfaren drivhusejer eller nybegynder, kan du sagtens kaste dig ud i at dyrke både plejekrævende afgrøder og knap så plejekrævende. Det vigtigste er, at du har mod på og lyst til at få jord under neglene. Vi har i denne artikel samlet inspiration til dyrkning af en række forskellige grøntsager og frugter, som alle egner sig til at vokse i drivhus.

Med et drivhus uden for din dør er du allerede fra forårets begyndelse sikret et lunt og afskærmet sted til at dyrke dine grøntsager og frugter. Du kan tidligt på sæsonen komme i gang med at så og forspire dine planter, og med en tidlig start har du et godt udgangspunkt for at fremdyrke alle mulige slags spændende spiser til dit køkken.

De mest populære grøntsager og frugter i drivhus

Det kommer næppe som en overraskelse, at de to mest dyrkede afgrøder i danskernes drivhus er tomater og agurker. Du kan plante en masse forskellige tomatsorter såsom cherrytomater, bøftomater og tomater i alskens farver. Det samme gælder for agurker, som kan dyrkes som skoleagurker eller mexicanske agurker for eksempel. Chili og peberfrugter er også populære i drivhuset, og det samme gælder krydderurter og salat. Her finder du basilikum, timian og rosmarin samt rucola og frisée rundtom i bedene.

Når det kommer til dyrkning af frugter i drivhuse, så er danskernes foretrukne vindruer og citrusfrugter som citron og appelsiner. Disse frugter er ikke kun velsmagende, men bidrager samtidig til æstetikken og atmosfæren i drivhuset.

Eksotiske planter

Der er en stigende tendens til, at haveejere kaster sig ud i at dyrke mere eksotiske planter – og til dyrkning af disse er drivhuse optimale. De eksotiske planter behøver ikke nødvendigvis at være særligt plejekrævende. Planter fra middelhavsområdet er et godt eksempel på sådanne. Mange middelhavsvækster er nemlig ikke så plejekrævende, som du måske går og tror.

Smukke træer fra middelhavsområdet kan være oliventræer eller limetræer, og ved at plante dem i dit drivhus kan du bringe en italiensk eller spansk stemning frem. En sød frugt som fersken er også en spændende middelhavsplante, som sagtens kan dyrkes herhjemme.

Fra lidt fjernere himmelstrøg ses frugter som ananas og kiwi, som også er ved at vinde indpas i Danmark. Du kan også forsøge dig med eksotiske frugter som kakifrugt eller pawpaw. Mange drivhusejere har med succes kastet sig over søde og velsmagende frugter som fersken og figen. En ikkespiselige, men dog ganske dekorativ plante som eukalyptus er også en mulig kandidat til at pryde drivhuset.

Inspiration til andre planter

Dit drivhus er ikke nødvendigvis kun skabt til at dyrke grøntsager og frugter. Du kan også med fordel plante blomster, da de vil være med til skabe liv og stemning. Samtidig kan du også klippe blomster til dine egne blomsterbuketter. En sidegevinst ved at plante blomster i drivhuset er den duft, som de kan sprede. Særligt velegnet som duftspredere er en blomst som duftgeranier.

Hvis du gerne vil have lidt mere kolorit, kan du sætte klatreplanter i dit drivhus. Her er klematis et godt valg. Klematissen er hurtigt voksende, og den vil således inden for kort tid synes af noget. Desuden har de fleste klematisser et væld af blomster og er dermed meget dekorativ.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;