annonce

Får styr på de mange fordele ved at holde liv i dine gamle Apple-enheder

For nogen er det vigtigt at have den nyeste teknologi hele tiden, mens det for andre er vigtigt, at det, man har, kan tjene en så optimalt som muligt, så længe som muligt. Derudover har det at købe ny teknologi i stedet for at få det meste ud af enheder, du allerede har købt, konsekvenser for miljøet. Der kan være store miljømæssige omkostninger forbundet med produktion af en helt ny smartphone, tablet osv. sammenlignet med produktion af enkelte reservedele som en ny skærm, nyt batteri eller lignende – det kræver udvinding af råmaterialer, produktion på store fabrikker, distribution osv., som kunne spares væk, hvis flere valgte reparation frem for udskiftning.

Green.dk <i>-</i>

Green.dk -

Få kun defekte dele erstattet ved en reparation

Ønsker du reparation af Apple-enheder, kan du få det udført af en autoriseret reparatør som Green.dk. Her kan du få reparationer, hvor du ikke får andre nye dele end dem, der skal erstattes. Er skærmen smadret, får du en ny skærm sat i. Er batteriet dødt, erstattes det. Det er både bedre for miljøet og for din økonomi, da det i langt de fleste tilfælde er billigere at vælge reparation frem for at købe nyt.

Genanvendelse af ødelagt elektronik

Hvad angår reparation af Apple-enheder og miljøet, er det her også værd at bemærke, at en reparatør ved, hvordan defekte reservedele afskaffes miljømæssigt forsvarligt, så de defekte dele ikke ender et forkert sted og forurener mere. Hvis du selv skal skille dig af med elektronik, skal du derfor også huske at gøre det det rigtige sted – f.eks. på en genbrugsstation.

Du kan beholde garantien på din enhed hos en Apple-autoriseret reparatør

Vælger du reparation i stedet for at købe nyt, skal du tage stilling til, om du ønsker at vælge en autoriseret eller en uautoriseret Apple-reparatør. Når du vælger en Apple-autoriseret reparatør, beholder du garantien på din iPhone, iPad osv., hvilket ikke er tilfældet med en uautoriseret. I øvrigt er du sikker på, en autoriseret reparatør bruger originale Apple-reservedele til reparationen, så du er sikker på, at det er en kvalitet, Apple står inde for.

Undersøg muligheden for at booke tid til reparation

Måske påvirker det lysten til at lægge vejen forbi et værksted for at få din enhed fikset, at du skal stå og vente på, at der er tid til dig. Mange steder har du dog muligheden for at booke tid til reparation online. Så ved de, hvornår du kommer forbi for at aflevere din enhed.

Nogle reparatører giver dig også mulighed for at sende din enhed med posten og modtage den på samme måde efter reparationen – det er en fordel, hvis du ikke har tid til at indlevere den selv, eller hvis du bor langt fra din foretrukne reparatør.

Tjek priserne

Hvis du ikke ønsker at blive mødt med en regning, der var større, end du lige have troet, gælder det om at tjekke, hvad en typisk reparation koster. Nogle reparatører er helt gennemsigtige, når det kommer til, hvor meget de tager for udskiftning af skærm eller bagkamera, men det kan være en god idé at få udført en diagnosticering og modtage et tilbud på reparation, inden du giver grønt lys.

En diagnosticering gør det også muligt for dig at tjekke, om det er billigst at få den gamle enhed fikset, eller om det bedre kan betale sig at købe en ny – hvilket det i de fleste tilfælde ikke kan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;