DEBAT Nordjylland

Kom så, Nordjylland – lad os få gang i væksten

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Henrik Larsen,Senior Director i Vækstfondens kontor i Randers, Tronholmen 3, 3., 8960 Randers SØ

VÆKST:Helt nye tal viser, at 11 pct. af Vækstfondens lånefinansiering på nuværende tidspunkt i 2020 er gået til en virksomhed i Nordjylland, og det har hele 156 virksomheder nydt godt af. Det er vi stolte af og glade for i Vækstfonden. Men vi vil også arbejde for, at det tal bliver endnu højere. For der er et stærkt fundament af dygtige iværksættere og innovative virksomheder at bygge på i Nordjylland!

De nordjyske virksomheder er hver dag med til at skabe vækst og arbejdspladser og sætte Danmark på verdenskortet. Og i Vækstfonden vil vi være med til at udvikle disse virksomheder. Men coronakrisen har ikke blot ramt Danmark, men i særdeleshed Nordjylland, hårdt.

Erhvervsdrivende og iværksættere lever i en svær tid, og der vil være virksomheder, som må se sig slået af coronakrisen og være nødsaget til at dreje nøglen om. Det vil vi i Vækstfonden for alt i verden undgå.

I Vækstfonden møder vi hver dag mange nordjyske virksomheder, der er med til at skabe vækst og innovation på toppen af Danmark.

Nogle af de gode eksempler, jeg er stødt på, er selskabet Rarewine, der – fra sit vinlager uden for Vodskov – køber og sælger sjælden vin. Det er blevet til en rigtig god forretning, som også er med til at skabe lokale arbejdspladser. Og i Aalborg ligger den digitale virksomhed Mapspeople, der arbejder med indendørsnavigation. Den viser vej for hele verden og samarbejder med techgiganten, Google, om at blive verdensførende inden for navigation indendørs. I Skagen ligger Terntank Rederi, der ønsker at bidrage markant til den grønne omstilling bl.a. ved at bygge store tankskibe, der sejler på flydende naturgas.

Det er virksomheder som disse, Vækstfonden vil være med til at udvikle. For en god finansiering for Vækstfonden giver afkast til samfundet i form af økonomisk vækst og arbejdspladser. Vi vil være med til at finansiere virksomheder i hele Danmark – og her er Nordjylland ingen undtagelse. Det er vigtigere i dag end nogensinde før, nu hvor coronakrisen har ramt hele verden.

Derfor vil vi i Vækstfonden fortsætte med at række ud til vores gode samarbejdspartnere i Nordjylland og de mange spændende virksomheder. For ud af en krise kan også blomstre nye forretningsmuligheder. Og dem vil vi være med til at bygge sammen med hele Nordjylland. Så derfor en opfordring – ræk ud til os i Vækstfonden, hvis I har behov for risikovillig kapital. Vi står klar til at hjælpe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden