DEBAT Sundhedsvæsen

Tak til sygeplejersker og alle i sundhedssektoren

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.
Regionsrådsmedlem Ole Stavad (S) skriver tak til alle i sundhedssektoren.

Regionsrådsmedlem Ole Stavad (S) skriver tak til alle i sundhedssektoren.

Af Ole Stavad, regionsrådsmedlem (S), Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst ole@stavad.dk

CORONA-INDSATS:Tak til sygeplejersker og alle i sundhedssektoren. Et snævert flertal af sygeplejersker har stemt nej til overenskomstresultatet. Det respekterer jeg naturligvis.

Det, der dog bekymrer mig, er udtalelser fra ledelsen i Dansk Sygeplejeråd, som mener, at resultatet af afstemningen også er en oplevelse af manglende anerkendelse for sygeplejerskernes store arbejdsindsats og deres helt unikke indsats i forbindelse med covid-19.

Det gør mig ked af det. Som medlem af regionsrådet er det tværtimod min oplevelse, at vi alle sammen – både i regionsrådet og i befolkningen generelt – er dybt taknemlige for den fantastiske indsats vort sundhedspersonale udfører dagligt og endnu mere i forbindelse med covid-19.

Vi har i Danmark et helt unikt sundhedsvæsen. Det har vi kun, fordi vi har et sundhedspersonale – med sygeplejerskerne i front – som gør en unik og fantastisk indsats hver eneste dag. Det er vi dybt taknemlige for. Den gruppe, som vi ikke altid er gode nok til at anerkende, er derimod vort rengøringspersonale, som også dagligt udfører et fantastisk arbejde, som både er helt afgørende i hele sundhedssektoren og alle andre steder. Også sundhedsmæssigt. De får bestemt heller ikke altid ”løn som fortjent”. Hverken økonomisk eller med den anerkendelse, som de fortjener. Lønnen er naturligvis vigtig. Også fordi det signalerer, hvor vigtigt vi som samfund anser en opgave for at være. Her tror jeg bestemt, der er noget fra fortiden, som vi trænger til at få rettet op på. Historisk er typiske ”kvindefag” blevet nedvurderet lønmæssigt. Den arv bør der rettes op på. Det er jo ikke mindst de fag og de opgaver, der løses af disse medarbejdergrupper, der får Danmark til at hænge sammen som et af verdens bedste lande.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.