150 nye forsvarsjob

Det maritime overvågningscenter på Flådestation Frederikshavn får et halv hundrede ekstra arbejdspladser

Det maritime overvågningscenter ved Flådestation Frederikshavn kan forvente et halvt hundrede nye job. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Det maritime overvågningscenter ved Flådestation Frederikshavn kan forvente et halvt hundrede nye job. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND:Mindst 150 ekstra arbejdspladser i Nordjylland.

Det er en kendsgerning, efter at partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om en geografisk fordeling af opgaverne.

Aftalen, som er indgået torsdag, betyder det maritime overvågningscenter på Flådestation Frederikshavn får et halv hundrede ekstra arbejdspladser.

Det var ellers på tale at samle funktionerne i Karup. Men nu bliver det altså Frederikshavn, der bliver hjemsted for den funktion.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste i Hjørring får tilført 50-100 ekstra arbejdspladser fra resten af landet.

50 nye job i Aalborg

Endelig er der udsigt til cirka 50 nye arbejdspladser på Flyvestation Aalborg, hvorfra kommandoen over jæger- og frømandskorps skal foregå fremover.

Samlet set er der altså tale om 150-200 ekstra forsvarsjob i Nordjylland.

- Jeg er meget tilfreds. For mig har det været vigtigt at sikre statsjob i Nordjylland, når der alligevel skulle flyttes rundt på nogle arbejdspladser inden for forsvaret. Og det er altså lykkedes, konstaterer Lene Espersen, der er konservativ forsvarsordfører.

Sidste år forsvandt der en del job fra Nordjylland i forbindelse med forsvarsforliget, idet der dengang skulle spares overalt i landet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden