174 gange børneteater

Thy får en bid af kagen med mindst 12 offentlige forestillinger

Carasco Dance Company fra Sverige er et af tre internationale gæstespil under børneteaterfestivalen. Ensemblets forestilling ”Bartolomeo” opføres to gange i Thisted Musikteater.Foto: Urban Jörén

Carasco Dance Company fra Sverige er et af tre internationale gæstespil under børneteaterfestivalen. Ensemblets forestilling ”Bartolomeo” opføres to gange i Thisted Musikteater.Foto: Urban Jörén

THY-MORS-SALLING:Der bliver ikke mindre end 174 forskellige forestillinger - alle med gratis adgang - at vælge imellem, når Nordvestjylland i ugen 15.-21. april april er vært for den årlige børneteaterfestival.

Det meste foregår på Mors, men som medarrangører får nabokommunerne Skive og Thisted hver sin bid af kagen. Ud over at der på skoler og daginstitutioner bliver spillet teater hele ugen, vil festivalen byde på mindst 12 teateroplevelser rundt om i Thisted Kommune.

Skole, biblioteker, virksomheder og beboerhuse har sagt ja tak til at lægge hus til de offentlige forestillinger. Samt asylcentret Børnecenter Vestervig.

Og netop på centret for de unge asylsøgere er der 17. april udsigt til en af de store teateroplevelser, når Uppercut Danseteater opfører ungdomsforestillingen ”The Discovery”.

- De er knaldgode. Det er noget af det bedste danseteater, siger Karen Louise Erichsen, kulturkonsulent i Thisted Kommune.

Der er også dans på programmet i Thisted Musikteater, hvor et af festivalens internationale gæstespil kommer på besøg 18. og 19. april. Det et svensk danseteater, Carrasco Dance Company, med ”Bartolomeo”. Karen Louise Erichsen har ikke selv set denne forestilling:

- Men jeg har ladet mig fortælle, at det er teater af meget høj kvalitet, siger hun.

I Thisted Kommune bliver der i øvrigt offentlige forestillinger følgende steder: Cimbria, Hannæsskolen, Thisted Bibliotek, Oticon, projekt Solsikken, Thy Uddannelsescenter, Hurup Bibliotek, Hørdum Gamle Skole samt Boddum-Ydby Skytte- og Fritidscenter.

Hovedparten af de offentlige forestillinger finder dog sted i Nykøbing i weekenden 19.-21. april, hvor børneteaterfestivalen kulminerer.

Festivalprogrammet bliver senere husstandsomdelt sammen med med områdets ugeaviser.

Det foreløbige program kan ses på festivalens hjemmeside, men Karen Louise arbejder på, at der kommer endnu flere teateroplevelser til Thy i festivalugen - herunder gerne mindst én udendørs forestilling på Store Torv i Thisted.

Festivalen regnes for at være verdens største af sin art, og børneteaterfolk fra 30 lande har meldt deres ankomst.

W

aprilfestival.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.