31 tomme pladser

Tre børnehaver står med mange tomme pladser til august

Mette Møller
Der er ledige pladser i tre sammenlagte børnehaver.Arkivfoto
Børnepasning 7. februar 2013 11:18

BRØNDERSLEV: Det er sløjt med søgningen til de tre sammenlagte børnehaver Midgård, Hedelundsgade og Jyllandsgade. Til august står de hver med mellem otte og 13 færre børn, end de er normeret til. I alt er der udsigt til 31 tommer pladser til august, viser en opgørelse, som børne- og skoleudvalget drøftede tirsdag. Set i forhold til børnehavernes maximale indtag er der 49 ubesatte pladser.

- Hvis vi fortsætter som det er, så hænger det okay sammen i de tre børnehaver. Problemet kommer lige efter sommerferien, fordi mange børn går i skole, og så bliver der kun langsomt fyldt op. Så vi har bedt forvaltningen arbejde med en konkret løsning på det problem, siger formand for børne- og skoleudvalget, Peter H. S. Kristensen (S).

Samtidig falder søgningen til børnehaverne. I opgørelsen konstateres det, at efterspørgslen er vedvarende faldende.

- Jeg tror, det hænger sammen med den usikkerhed, der er, siger Peter H. S. Kristensen.

De tre sammenlagte børnehaver skal flytte fysisk sammen i en ny børnehave, der skal bygges et endnu ikke afklaret sted.

- Jeg håber, der kan komme noget klarhed nu her, så der også kommer lidt mere lyst til at sige, at hvis man får sine børn derind, så fortsætter de over i noget rigtigt godt. Det er jo gode børnehaver alle tre, det er der ikke nogen, der sætter tvivl ved. Men det er den usikkerhed om, hvad barnet skal opleve, som vi skal have ryddet af vejen. Det vil det være langt mere attraktivt, hvis man ved, at det bliver fulgt op med en ny og spændende måde at lave børnehave på, siger Peter H. S. Kristensen.

Til august når Hedelundsgade og Jyllandsgade ifølge tallene ned på 31 børn, og det er ikke så godt.

- Det er et konkret problem. Det holder ikke, og derfor har vi bedt forvaltningen om forslag til, hvordan vi håndterer det, siger Peter H. S. Kristensen og peger på, at det må være et problem, der primært vedrører det kommende efterår.

- Derefter skulle vi gerne have det på plads, så det ikke bliver et problem igen. Men det er sårbarheden ved at have de meget små enheder, der folder sig ud.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...