Aalborg

60 år på væddeløbsbanen

Hesteejerne på NKI Racing Arena holdt i går 60 års fødselsdag i højt solskin. Men mørke skyer trækker ind - frem-tiden er dyster

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ud over tandemture på væddeløbsbanen bød dagen også på marked og grillhygge på NKI Racing Arena.

AALBORG:Væddeløbsbanen var lørdag fyldt med børnelatter, prustende ponyer og heste med tandemsulkyer, klar til en rundtur i manegen i anledning af hesteforeningens 60 års fødselsdag.

Mange havde slået et slag forbi banen for at se hestene, få en tur i sulkyen og indsnuse stemningen - og det var netop, hvad NKI Racing Arena havde håbet på, fortæller Michael Korfitsen, direktør på travbanen.

Han sukker nemlig efter flere gæster, der kan skabe liv på væddeløbsbanen.

Går glip af millioner

Det er dog ikke fordi det går dårligt med omsætningen - tværtimod regner NKI Racing Arena med at sætte rekord med 50 millioner kroner i omsætning. Men spillerne dukker ikke op på banen. De sidder hjemme.

- Der er rigtig mange, der vælger at spille via mobil eller tablet - selv her på banen. Og så får vi ikke noget ud af det - overskuddet går til Dansk Spil, påpeger han.

Hvis man i stedet spiller direkte i totalisatoren på væddeløbsbanen, får NKI Racing Arena deres del af overskuddet. Men det er kun en brøkdel af dem, der spiller, som betaler ved kasse 1. Ud af de 50 millioner kroner, der bliver spillet for ved væddeløbene i Aalborg, får NKI Racing Arena i år kun 1,5 procent af det beløb. Det er naturligvis blot en vurdering. Men det er en realistisk vurdering, garanterer Michael Korfitsen.

Fremtiden er på spil

Af samme grund forsøger han og direktører for væddeløbsbaner over hele Danmark i øjeblikket at råbe politikerne op. Noget skal gøres, før det er for sent.

Hvornår for sent præcist er, kan Michael Korfitsen dog ikke præcisere. NKI Racing Arena lukker ikke, lyder den underliggende besked.

Men med den indtjening, der er udsigt til for 2015, slæber man sig kun lige igennem med hjælp fra sponsorerne, forklarer direktøren, der ikke ser andre udveje end at hægte sig på politikerne, til de bliver møre.

- Det kræver en lovændring at ændre på tingene, understreger Michael Korfitsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.