Aalborg vil udvikle talenter

Der er lavet udkast til en ny talentudviklingsstrategi, som også rummer forslag om et særligt "Talentakademi".

Aalborg har allerede en god tradition for at hjælpe unge musik-talenter på vej via MGK. Og nu er noget tilsvarende måske på vej for andre kunstarter. (Arkivfoto: Grete Dahl)

Aalborg har allerede en god tradition for at hjælpe unge musik-talenter på vej via MGK. Og nu er noget tilsvarende måske på vej for andre kunstarter. (Arkivfoto: Grete Dahl)

Aalborg Kommune skal være kendt som et sted, hvor der både er plads og muligheder for unge, der drømmer om en karriere indenfor musik, billedkunst, drama og litteratur. Det fremgår af et udkast til en ny talentudviklingsstrategi, som også rummer forslag om et særligt "Talentakademi". Noget tilsvarende findes allerede på musik og billedkunst-området, hvor dygtige unge - via MGK og BGK - forbereder sig til at komme ind på musikkonservatoriet eller kunstakademiet. Men ifølge skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (SF) kan der være god ide i at udbrede ordningen til også at omfatte teater- og forfatter-spirer. - Det er noget vi har arbejdet med gennem længere tid. For det er jo ærgerligt, hvis alle de dygtige unge flytter til København eller Berlin for at komme videre med deres karriere, forklarer hun. I forhold til drama vil det f.eks være oplagt at samarbejde med Det Hemlige Teater, mener rådmanden. Men hun er også åben over for andre ideer. - Det vigtigste er, at vi får en strategi for, hvordan vi fremover skal sikre bredden og vækstlaget, så vi får et levende og blomstrede kulturliv indenfor alle genrer, understreger hun. Skole- og kulturudvalget i Aalborg Kommune nikkede tirsdag ja til, at der nu arbejdes videre med Kultur- og Fritidsafdelingens forslag til en samlet talentudviklingsstrategi og indsats indenfor flere kunstarter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.